Köpa järnvitriol för en bättre gräsmatta samt träbehandling

Man kan säga att järnvitriol är detsamma som järnsulfat och när man vill järnvitriol köpa så är det viktigt att betänka hur medlet ska användas. Det är nämligen en sak att vårda trä och en helt annan att tillämpa järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa samt sniglar.

bred spridarbom till vattenkanna

Handla rätt järnvitriol till ditt hus och till din trädgård

Tänk på att produkter som är till för att behandla trä kan ha mer än själva järnsulfatet. Om man vill färga obehandlat trä så kan man järnvitriol köpa och då kan det vara så att det ingår fler ämnen för att lämna en speciell färgton. Detta kan verkligen bli fint men det är ju inte den här typen av preparat som man behöver därför att eliminera mossa och få bukt med sniglar i trädgården.

Det finns järnvitriol alternativ som är bra mycket bättre om du har problem med mossa i gräset. Här kan man till exempel välja en produkt som kommer med en specialanpassad dunk, så kallad mossa gti, som gör det lättare att distribuera järnvitriolen över gräsmattan.

Eller köpa järnvitriolen samt den tomma ejektordunken på allt-fraktfritt.se och mixa själv (200-250 g järnvitriol till 1 liter koncentrat) till en bråkdel av priset.

Eller handla deras breda spridarramp för vattenkanna, blanda 100-200 gram i 10 l vatten och vattna ut järnvitriolen.

Om du är ute efter järnvitriol altan kommer att må fint av så är det även viktigt att du tar reda på hur du ska lägga på produkten. Ibland så kan det vara smart att bifoga helt vanligt diskmedel för att järnsulfat till trä ska tränga in bättre i materialet.

Tänk på säkerheten då du använder dig av järnvitriol

Man kan inte yttra att järnsulfat är en riskabel produkt men då du ska processa trä så kan det ju ingå flera olika ämnen som måhända inte är så nyttiga för händer och för ögon. Använd handskar och se till att det inte uppstår damm då du behandlar. Är du utomhus så får du ju bra ventilation, men inne så kan det vara klipskt att slå upp fönster både då du jobbar och då du låter det hela härda.

Fördelar med järnsulfat i din trädgård

Det är inte endast altanen, trägaraget samt trappan av trä till huset som mår fint av behandling med järnsulfat. Det finns massor smarta användningsområden som till exempel det att man kan bli av med mossan om man behandlar med järnsulfat samt vatten två gånger per år. Vill ni veta detaljer Klicka Här järnvitriol fasad.

Något som flera uppskattar med järnsulfatprodukterna är att de är så enkla att bruka. Det krävs inte många behandlingar för att skåda effekt, och det oavsett ifall man behandlar trä eller gräs. Det här är helt enkelt ett medel som kan få din trädgård samt ditt hus att se så vårdade ut, året om.

Järnsulfatet mot sniglar kan också vara en god idé, men du kommer att behöva ogräsmedel för att få bort ogräset. Den viktigaste effekten av järnvitriolen är skönheten. Huset blir vackert och du slipper mossan på gräset, väggen samt på taket. Därjämte så mår gräset bra av den här typen av hantering vilket kan vara bra att tänka på ifall du ska järnvitriol köpa online eller i en generell trädgårdshandel.