Man kan effektivt få dän mossan med hjälp av en spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få bort mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju ej så besvärligt att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris kanske hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här funka fullständigt briljant.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är lätt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett jämnt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

dunkspridare

Det här är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därjämte så får man ju gå flera omgångar för att hantera en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det avsevärt betydelsefullt att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga korrekt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du sluta upp bakom anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noga.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver för att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noga så att var del vatten har pulver. Ifall du ej åstadkommer detta så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Blanda korrekt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång även med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är kostsamt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att inse exakt hur man skall mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för alla

Innan du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att ta bort mossa i trädgården så ska du överlägga ifall det här faktiskt är korrekt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå omkring med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den bästa lösningen. Det blir alldeles enkelt för tungt att kånka vattenkannan. Klicka Nu för mer information weibulls. Man ska också fundera på att man behöver gå långsamt fram vilket kan bli tungt för vissa varpå mossa GTI alternativt egen blandning i ejektordunk är ett bättre val.