Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Mossa i gräsmattan vad göra och vad inte göra för att bli av med eländet?

Då man är på jakt efter den perfekta gräsmattan så kan det vara så att man har drömmar om något som aldrig kommer att bli till sanning. Och med mossväxt i gräset så kan man få känslan av att man för alltid kommer att leva på en skogstomt. Mossa i gräsmattan vad göra och vad borde man kringgå?

järnfosfat

Gräs i trädgården som gräs på golfbanans green

Om du går och sneglar på den lokala golfbanan och tänker dig att en sådan green i trädgården inte vore så befängt så ska du veta att du tvingas röja alltsammans samt bekosta en förmögenhet för en väl selekterad grässort för att få samma effekt hemma. Det är det knappast värt då man kan införskaffa järnsulfat samt med järnsulfat och vatten faktiskt kan få en förtjusande grön färg och ett gräs som känns mysigt att gå samt stå barfota på.

Men med mossa i gräsmattan vad göra och inte göra för att få den här effekten? Låt oss se på några vanliga alternativ…

Järnsulfat samt vatten för att döda den avskyvärda mossan

Starta med järnsulfat på gräsmattan för detta är något som otvivelaktigt fungerar som mossmedel. Järnsulfatet dödar mossan och hjälper också gräset att se grönare ut. Behandla en gång på våren, samt en gång på hösten för att få tjusig verkan.

För god spridning så man du köra med en mossa gti ejektordunk som blandar vatten och järnvitriol på ett smidigt sätt. Alternativt mixa själv, 288 gram järnvitriol samt vatten upp till en liter och en tom ejektordunk och järnsulfat finns billigt på allt-fraktfritt.se.

Riv bort mossan med kunnig mossrivning

Om man ska tala om sådant som man kanske borde kringgå så är mossrivning ett fint exempel. Detta är något som tar tid samt kraft och som flertal gånger leder till att man sprider mossans sporer till nya delar av trädgården. Följaktligen skall man ständigt vattna ut järnsulfat några dagar före mossrivning.

Ifall du tycker att det blir fint med rivning och kanske planerar att applicera gott om jord samt nya frön så möjligen detta kan vara ett bra alternativ men betänk det minutiöst före du handlar en riv och drar igång arbetet.

Bearbeta med järnsulfat och vatten två gånger per år och så fort mossan visar sig

Ifall du vill handla järnsulfat och behandla gräset med medlet så kan du klaffa detta med andra viktiga behandlingar. Efter att ha spritt järnsulfat på gräset under våren så bör du gödsla. Mossan trivs i näringsfattiga miljöer medan gräset tycker om näringsrik jord. Du kan också lägga på mer jord samt sprida nya gräsfrön därför att få bättre fart på mattan. Kalka vart 2-3:e år så har du korrekt pH för en utmärkt gräsmatta.

Ifall du klurar på det där med mossa i gräsmattan vad göra och ej göra så är ett säkert grepp järnsulfat. Så enkelt är det. Du kan förena järnsulfatet med allting från mossrivning till skilda bekämpningsmedel mot ogräs i gräsmattan. Mer tips här järnvitriol pris.

Det allra viktigaste är att du har en plan samt att du följer den. Om du börjar med något och ger upp halvvägs så kan du inte komma därefter och proklamera att den här metoden inte funkar. Det gäller att ge gräsmattan en chans och att man har en bra portion tålamod.