Så blir du av med sniglar och mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Vem vill ha sniglar samt mossa I trädgåden? Om du hade kunnat tala snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat ogillas av mossa likväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett avsnitt obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke tappa modet. Införskaffa en ejektorflaska och mossa gti (eller mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

ejektor

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten över mossan så kommer den att mörkna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir skojsamt att undanskaffa mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir rentav skojsamt att röja mossa då man kan kliva omkring med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig inte i vatten (som säljarna ofta påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Även med färdigköpta produkter som Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det faktiskt att förorda att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste eliminera mossan på taket! Det finns även tak gti, Fulstopp Turbo och Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan medföra fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Det här är också ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter alternativt betala ett proffs för att komma och genomföra mossbekämpningen. Man kan köpa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och sedan spruta vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att bearbeta ett tak så det är inte ständigt att råda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar bort mossan på taket. Om man jobbar ihop med någon annan så kan det kanske funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. järnvitriol altan.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Ifall det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte kul att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man knappast kan andas.