Ska man satsa på en dunk gti alternativt blanda själv samt köra med spridarbom?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här lätt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten för att utbreda med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

utvattningsramp

Med en kraftig gräsmatta så är dunk gti ett korrekt bra val

Om det är så att man har en mycket stor tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska ansträngande uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver icke tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju förvisso väldigt praktiskt.

Nu får man förstås hålla i dunken då den icke fungerar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir det här likväl enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en gängse vattenkanna vara allt som man behöver

Då du har en mycket fjuttig tomt så är det inte säkert att en praktisk dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt samt effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega kring då du enbart behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen samt ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en titt, man ser skillnaden på spridardunken samt spridarrampen för vattenkanna genast.

Det är inte komplicerat att mixa järnsulfat själv. Följ bara instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få bort mossan på taket

Om det är så att du också har mossa på taket så är det bäst att använda en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än om man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna jobba med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket därför att spruta uppåt med vatten och med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som livlig ingrediens). järnvitriol handla.

Bra redskap är angeläget då du vill ta hand om hus och trädgård

Oavsett om du vill stega runt med vattenkannan eller köpa dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det betydelsefullt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke skojsamt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen inte fungerar som de ska. Detta slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju konsumera flera år i rad och likaså en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.