Bli av med kilon med Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Saigonkanel är en typ av kanel som äger samma egenskaper som den kanel vi i dagligt tal kallar just kanel, dvs Kassiakanel. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den också starkare smak, doft samt större inflytande på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är detta den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära besläktade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och lätt att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel dagligen, särskilt personer som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett stående inslag i kosten. bantning och alkohol
.

Att reducera blodsockret är främjande för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överskott, så reduceras alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst omfattning av Saigonkanel med tanke på att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Det är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram per dag, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. erhålla utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är mycket gynnsamt – och gott!

Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en oerhört central faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter såsom Atkins och LCHF har även något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den förhållandevis lätt att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon