Effektiv träning med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel?

Saigonkanel är en sorts kanel som växer i Vietnam. Denna kanel, som ärvt sitt namn efter Vietnams största stad i södra delen av landet växer trots allt någorlunda långt från Saigon (som idag heter Ho Chi Minh City), utan närmare bestämt i höglandet i centrala Vietnam.

Vad skiljer Saigonkanel från annan kanel?

Kanel är inte så okomplicerat som man tror, det finns flera olika sorter av kanel och det som rentav är den äkta kanelen «Ceylonkanel», är inte den vi nyttjar för dagligt bruk. Ceylonkanel äger mildare smak och mindre hälsofrämjande egenskaper.

Kassiakanel är vad vi kallar «vanlig kanel», det är den aromatiska kanel vi i regel finner i våra butiker. Kassiakanel är kraftfullare än Ceylonkanel, både i smak och i doft, samt ur hälsosynpunkt.

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanelen, men är ännu mer omfångsrik än sin kusin. Saigonkanel består av 1-5% essentiell olja och denna olja har upp till 25 % kanelaldehyd i sig, vilken är den verksamma agenten som har så utomordentliga effekter på vår hälsa.

Saigonkanel och blodsocker

Att kanel reducerar blodsockret är en av dess mest omtalade egenskaper – och Saigonkanel gör detta mest av alla kanelsorter. Personer med diabetes gagnas av ett dagligt intag av kanel och ligger man i riskzonen för att utveckla diabetes har man allting att vinna på att tillägga denna krydda i sin dagliga kost.

Vad kanelen gör är att den hämmar utsöndringen av insulin, vilket är det hormon som innebär att vi lagrar fett istället för att bränna energin. Ju mer man rör på sig, desto mer ökar fettförbränningen – det vet vi ju alla idag – och detta beror just på att träning förhöjer insulinkänsligheten.

Saigonkanel och muskeluppbyggnad

När man tränar för att bygga upp musklerna så vill man ju helst att energin man får i sig ska lagras – inte i fettvävnaden såklart, men i musklerna. Insulin är anabolt och det finns mindre begåvade personer som injicerar insulin just för att främja sin muskeltillväxt. bantning ketoner
På lång sikt är det förödande för hälsan, men på kort sikt kan det ge mer uppumpad muskulatur.

Saigonkanel ökar fettförbränningen, som tidigare nämnts, men dessutom stimulerar kanelen till upptagning av energi i musklerna, så de som tränar för att gå ner i fettmassa och upp i muskelmassa drar fördelar ur flera perspektiv av ett tillskott av Saigonkanel agligen. Dessa effekter har länge sagts inte vara förenliga, men vad gäller kanel verkar det faktiskt fungera just så. Då och då är de enklaste lösningarna de bästa!

Var finner man Saigonkanel?

I vanliga livsmedelsbutiker finner man sällan Saigonkanel, än i alla fall. Denna superkanel väntas explodera i efterfrågan så fort folk inser vilken kapacitet den har för så många skilda grupper av människor.

Idag kan man införskaffa Saigonkanel online, men kvaliteten kan variera en del så det gäller att ha lite tur när man handlar. Har man väl funnit en trovärdig leverantör av Saigonkanel så bör man hålla sig till den.