Vietnamesisk kanel skapar blodsockerbalans

Nu har det visat sig att vietnamesisk kanel ger ännu bättre effekt än vad som tidigare varit känt. Gert Strand AB släpper nu kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och se effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är samma sak – kärt barn har många namn. Denna kanel härstammar, inte helt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är tätt relaterad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel finner ute i handeln, men dess egenskaper är bättre på alla sätt.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en tillräcklig dos tycks ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Det skänker en rad olika goda effekter på hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker besvärliga blodsockertoppar och -dalar som ger huvudvärk, koncentrationssvårigheter och plötslig utmattning, och glukosen i blodet bränns med bättre effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger också där uppe i toppen och nu när tester genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ännu mer.

Viktigt att särskilja kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med avsikten att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den bästa. Det finns lite olika sorter att botanisera bland så en kvick genomgång skadar inte:

• Ceylonkanel kallas vanligtvis för «äkta kanel», denna har lägst halt av kanelaldehyd, och mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är det den «sämsta» sorten, men ändå bättre än inget.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Det är kaneltypen vi vanligen finner i handeln.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är relaterad till Kassiakanelen, men är än starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innefattar det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna sort av kanel har visat sig intensifiera förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att införa i sitt utbud.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska och anticancerogena egenskaper, och därtill verkar den gynna ett ketogent läge i kroppen.

Folk som begränsar sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får snart ketoner som primärt bränsle istället för glukos, och ett läge av ketos är i sin tur bäst för fettförbränning. Vissa har emellertid svårt att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig ge fantastisk verkan efter enbart någon dag. Det hänger förmodligen samman med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt läge av ketos. bantning som fungerar
.

Handla din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får fräsch vietnamesisk kanel i toppklass!