SÖTNINGSMEDEL för att få god söt smak men på något nyttigt tillvägagångssätt

Jättemånga kan inte tänka sej det faktum att det fungerar att klara sig utan att söta.

sockerfri

Idag hittar du det otaliga olika SÖTNINGSMEDEL som ej åstadkommer att man går upp i kroppsmassa. SACKARIN är ett av många exempel på sötningsmedel man kan använda med gott samvete.

Men SACKARIN är verkligen icke det enda eller ens det effektivaste alterntivet för vanligt socker.

Redan på 1800-talet började sackarin att brukas såsom SÖTNINGSMEDEL för fika och te istället för strösocker. SACKARIN har bland annat det egenskapen att den passerar kroppens kompletta matsmältningssystem utan att tas upp överhuvudtaget.

En bidragande orsak till att sackarin nyttjas mycket av diabetiker. Det är en smått fantastisk sötningseffekt jämfört med strösocker på 500 gånger, dessvärre med en bismak av metall.

Ett ytterligare alternativ är Sukralos som SÖTNINGSMEDEL som har ett fåtal kalorier och smakar riktigt gott.

Sukralos kan hettas upp och nyttjas därför mycket för bakning enär det oxå ger 500 ggr sötning. En orsak att Sukralos smakar som socker är att det är tillverkat av strösocker. Cyklamat är återigen ett sötningsmedel fast svagare än Sukralos.Cyklamat ett samlingsnamn för olika salter såsom används som sötningsmedel och har runt 40 gånger mer sötningseffekt än normalt strösocker.

Aspartam är ett annat mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL uppbyggt av två aminosyror; Fenylalanin och Asparaginsyra. Aspartamet i sig kommer vid användning brytas ned till Fenylanin och det marknadsförs såsom ett medel för dem som vill gå ner i vikt.

Problemen med Aspartam är att smaken är lite kemisk.

Förutom de articifiella finns det även 100 % naturliga och dessa är mycket omtyckta

Speciellt de articifiella sötningsmedlen Aspartam och SACKARIN har diskuterats tämligen häftigt de senaste åren om de kan vara skadliga för kroppen

Otaliga nyttjare av skilda sötningsmedel blev glada när Stevia – eller sötflockel såsom det också kallas – introducerades på öppna marknaden.
Stevia finns att tillgå såsom sötströ och är såsom namnet säger ett slags strösötmedel fast mycket nyttigare än vanligt strösocker. Detta sötströ är omkring 18 gånger sötare än vanligt standardströsocker.

Stevians problem är att den har en lakritsaktig, lätt oangenäm bismak. Du kan finna en del andra Stevia sötningsmedel där tillverkarna har blandat i annat för att dölja denna smak med ännu sämre resultat.

Ett alternativ till sötningsmedel är det naturliga Erytritol som finns i päron och äpplen. Smakar såsom socker och ser dessutom såsom strösocker. Kommer på hedrande 2:a plats i smak efter Sukralos.

Sukralos och Erytritol kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men på prisad.se och allt-fraktfritt.se finns de alltid.

När du ska välja ett bra SÖTNINGSMEDEL så ska du veta att man ska få i sig mycket av de artificiella sorterna för att det ska anses vara farligt.

Om inget av de naturliga sötningsmedlen passar dig kan du ju alltid försöka dig på SACKARIN alternativt Sukralos. Det är din personliga smakupplevelse såsom ska avgöra vilken såsom ska bli din favorit.