Allsidig användning av en tablettpress för tillverkning av hälsokost

Tabletter är en bra uppfinning. Tabletter har underlättat sättet vi tar medicin på. Med en tablettpress så går det att pressa tabletter som innehåller de ämnen som krävs. Glukosamintabletter är bara en av många varianter.

magnesiumstearat

En tablettpress passar till flera produkter

TablettpressEN kan användas om och om igen. Då man är klar med glukosamintabletter så kan man fortsätta med en ny produktion av någon form av vitamintablett eller kanske till och med medicin.

De tabletterna är i en klass för sig. De lindrar dina ledsmärtor på tre veckor. Dina leder håller sig i trim. De har varit kosttillskott i alla år.

Sen klassade läkemedelsindustrin glukosamintabletterna som läkemedel. Man minskade också den rekommenderade dosen till 625 mg två gånger dagligen. Dosen måste vara mycket högre om den ska ha effekt på smärtan.

Den lägre dosen fungerade ett tag sedan var problemen tillbaka igen. Som då skrev ut svindyra receptbelagda tabletter i stället. Glukosamin som pulver och tabletter finns som kosttillskott för djur, den som vill ha 750 mg tabletter köper bara till djur i stället. Där fick ni läkemedelsindustrin.

Maskinen är enkel att hantera och att hålla ren efter att den använts. Släppmedlet gör att tabletterna hålls fria från stansen. Formen är också lika enkel att rengöra.

Använd den som det passar dig

Rätt tablettpress ger rätt volymer. filmdragerade tabletter
Det tar längre tid att stansa fler tabletter men det behöver inte vara tal om någon evighet.

Den sofistikerade tekniken gör att produktionstiden kortas avsevärt. Med stansen pressas tabletterna samman. Formarna ger olika utseende.

Den kan producera flera 1000-tabletter. https://www.lfatabletpresses.com/ säljer tablettpressar.

Att hitta maskiner som har upp till 32 stansar är inte ovanligt. Motorn gör att maskinen går fortare.
En 32-hövdad maskin kan producera upp mot 64 000 tabletter.

Tabletterna består av en eller flera substanser, klibbmedel som håller ihop tabletten och släppmedel så tabletten lossnar från stansen. Vissa ingredienser kan stansas till tabletter i sig självt.

Andra ingredienser kan göra att maskinen jammar och fastnar. Saigonkanel kan du inte heller göra tabletter av. De fyller man kapslar med.

Det finns olika klibbmedel som du kan använda. Men mest använder man mikrokristallinisk cellulosa. 20 % brukar vara ett bra riktmärke.

När det gäller släppmedel så är magnesiumstearat det vanligaste. allt-fraktfritt.se har allt du behöver.

Pulver är svårast att blanda. Maskiner behövs även för små volymer. Man kan blanda med en stor sked också.

Först blandar man i klibbmedel tills det är ordentligt blandat. Därefter släppmedel, då blandar man bara precis så det blir inblandat, max 5 minuter. Om du blandar för tätt kan tabletten bli skör.

Om tabletten håller när den tappas i golvet är den klar. Det går också bra med en hårdhetsmätare.

ex med 16-32 huvuden, så väller det ut färdiga tabletter. Då måste du kanske använda flödesmedel. Det kan behövas för att snabba på tillverkningen.

Man kan också blanda in färg och smak-ämnen. Ämnen kan också tillsättas så att tabletten löses fortare i magen.
Du kan stansa vitaminer om du skulle behöva.

Det är viktigt att hålla rent

Om du gör kosttillskott är det ju viktigt att de är bakteriefria. Det är därför dem som arbetar med tablettillverkning tänker på renligheten.

Du måste rengöra maskinen ofta. Alla ytor måste kontrolleras. Då kan din blandning bli skadlig.

Tabletter med känsliga ingredienser måste kontrolleras extra varsamt. Då är det viktigt hur du är klädd.

Medel som skyddar maskiner och tabletter

När du stansar i en tablettpress se till att tabletten är hel. Det här kommer att hända om man inte använder sig av smarta medel som ser till att både tablett och maskin skyddas. Använd rätt klibbmedel så är det ingen fara.

Då håller den länge. De blir mer attraktiva att använda. Du kan oftast köpa till fler verktyg. Det gör tillverkningen snabbare. Du kan ställa in stansen.

Om du använder maskinen rätt så håller den längre. Då kan den användas i många år.