Använd mikrokristallinsk cellulosa om du vill ha tabletter av hög kvalitet

Tabletterna måste ju hålla vissa krav. Det gäller inte bara innehållet som ska vara säkert och funktionellt. Se till att använda klibbmedel vid tillverkning. Det är klibbmedel i tabletterNA som håller ihop den. När det kommer till tablettillverkning så är mikrokristallinsk cellulosa det vanligaste preparatet.

tablett

mikrokristallinsk cellulosa är ett naturligt ämne

Cellulosa är naturligt förekommande i plantor. Den löses inte upp. Det beror på att den har en mycket stark intramolekylär struktur. Om man vill kan man ändra cellulosa med hydrolys. Då bildas mikrokristallinsk cellulosa.

mikrokristallinsk cellulosa är mycket användbar då man gör tabletter med press eller slag. En bra dosering kan vara 20 %. Cellulosa fungerar både som bindande och som diskintegrerande agent. Det betyder att tabletten kan lösas upp när den behövs.

Rätt handlag är viktigt

Med detta klibbmedel i tabletter måste de hanteras rätt. Om de blir fuktiga är de förstörda. om man köper mikrokristallinisk cellulosa på allt-fraktfritt.seProdukterna levereras i en säker plastburk. Tabletterna går sönder om de blir fuktiga. Med ett bra klibbmedel så är du skyddad.

Förpackningar som håller måttet hela vägen till patient

När en patient får medicin i tablettform så förväntas den vara fräsch. Kanske är det en doktor eller sjuksköterska som tar fram tabletten men det ska inte vara svårt. Det finns smarta förpackningar att använda.

Om du har mikrokristallinsk cellulosa som klibbmedel i tabletter måste du tänka på säkerheten. Du kan gå tillväga på flera sätt. Ibland så väljer man en förpackning där tabletten ligger löst i en burk. Då gäller det att den håller ihop då den hela tiden rör på sig i utrymmet när burken flyttas.

Ingen tablett klarar allt. Det gäller i alla hänseenden. Om man slår på tabletterna kan de gå sönder. Om tabletterna hanteras normalt så är det inga problem. Små tillverkare brukar släppa en tablett i golvet och den skall hålla. Andra tillverkare har dyrare utrustning till sitt förfogande.

Tabletter för en vecka

Vissa tabletter är tåligare än andra. dragerad
Portionstabletter tas inte från kartan varje dag. Istället läggs de i fack.

De tabletterna kräver oftast mikrokristallinsk cellulosa. Tabletten håller formen och går att använda längre.