Är cononavirus samma sak som andra bakterier och virus?

Tänk att ett namn som tidigare fick dig att tänka på en trevlig grillkväll med mexikansk öl nu får dig att darra av skräck. I takt med att vi ser hur coronaviruset orsakar fler dödsfall också i Sverige ökar rädslan för att drabbas av det.

Cononavirus är farligare än så. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Därför kan man smitta andra utan att man märker det.

Symtomen för cononavirus

Symtomen för cononaviruset varier beroende på den som smittas. Det är mycket mer än bara vanlig värk. Många som har cononavirus upplever hosta och andningsbesvär.

Du måste göra mer än att bara leta efter symtom hos andra. Den nya sjukdomen är svår då den kan smitta även om smittbäraren inte uppvisar några egna sjukdomssymtom.

Om vi gör vår del så kan vi besegra smittan

Du kan äta lite C-vitamin. Den dagliga dosen är mellan 1 – 2 gram. Det går att kuren till 4 – 5 gram per dag om man blir smittad.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Kolloidalt Silver är inte längre ett kosttillskott i Sverige men finns att köpa. Prova att spraya det på livsmedel. Viruset dör direkt.

Man vet nu att viruset kan överleva på ytor i 3 dagar. Då kan det hamna lite varsomhelst.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Det är bara vårdpersonal som ska använda ansiktsmask. Det är bara vissa masker som är virustäta. Man blir inte botad bara för att man har en ansiktsmask.

Cononavirus har fått människor att köpa mängder av handsprit. Lagret tog slut på några dagar. Det är sant att handsprit är ett bakteriedödande handdesinfektionsmedel. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Det är mycket bättre att välja en desinfektionsmedel spray desinfektion som bevisligen fungerar mot detta specifika virus. Var rädd om din hud. Handsprit kan göra din hud torr. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Produkter som Smittstopp är mildare mot huden.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Produkten köps enklast via Antibakteriell Handtvål. Händer måste tvättas enligt vissa rutiner. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Fyll på lagret av ytdesinfektion

Håll rent från bakterier och virus. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Vissa sprayer fungerar mot bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Tänk på att smittan ofta finns i butikerna.

Få inte panik

Sist men inte minst är det viktigt att förstå att för mycket stress också kan vara en anledning till att ditt immunförsvar försämras. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. Gör det du kan och håll dig lugn för bästa möjliga virusskydd!