Bortsett från att eteriska oljor alltid luktar gott gör de stor nytta i förkylningstider

Det finns en direkt koppling som de flesta inte känner till, att dofter och lukter kan påverka vår hälsa positivt. En bra kombination får man av eteriska oljor eftersom de inte bara doftar gott utan desinficerar luften också. Eterisk olja har oftast en väldefinierad doft som kan lokaliseras till en speciell växt.

aromaolja

Man finner de eteriska oljorna i fack som finns i blommor, löv, frön och även i rötter. Det här är dofter som kan användas precis som de är för att skapa godare doft i rum eller med aromaterapi för att aktivt påverka den egna hälsan via massage. Det är mycket vanligt att oljorna används vid karamell- och annan godistillverkning.

När det börjar bli förkylningstider är det bra att ha lite eteriska oljor hemma.

När din näsa är täppt önskar du att du haft lite väldoftande oljor till hands. Om du använder eteriska oljor för att förbättra ett rums luft kan tipset att använda levande ljus vara bra. Alla oljor har olika dofter som du kan välja efter årstid, humör och väderlek men olika dofter kan uppfattas helt olika av olika människor.

I december när de första förkylningarna brukar drabba oss, kanske doften av pepparkakor från en eterisk olja verkar lugnande och påminner oss om julfirande och ledighet.

Eukalyptusolja är väl den olja som man helst väljer i förkylningstider för att rensa näsan. En variant för att få de goda dofterna av någon typ av olja är att droppa några droppar i din blomspruta och spraya lite runt. Några dofter till som kan vara värt att ha hemma är mint, citron och pepparmint i förkylningstider.

Nyttigt att kunna mer om aromterapi med eteriska oljor.

Du kan själv utnyttja hur olika eteriska oljor kan användas i hemmet av dig själv för att ge dig en välbehövlig aromterapi. Det räcker med att ha en bra olja som bas och den eteriska olja man önskar använda. Mera info HÄR. Massera sedan kroppen, halsen och de ställen som du eller din gäst har smärtor med din doftolja och märk hur ett välbefinnade sprider sig.

Vid massage enligt aromterapimetoden bör du först känna till att olika eteriska oljor har olika egenskaper. Du bör ha ett litet förråd av några av de populäste dofterna som; Jasmin, Lavendel, Rosmarin och även Pepparmint. Det går alldeles utmärkt att blanda olika dofter, men gör det i små mängder i början.

Pepparmyntsolja och jasmin är populära att använda till aromterapi och att ha i badvattnet. Tänk bara på att inte använda oljan outspädd på huden då detta kan vara att ta en risk. Läs på hur den eteriska oljan ska doseras på rätt sätt.

Du hittar de bästa doftoljorna på lite olika sätt.

Provsniffa en doft du inte är säker på. Vissa eteriska oljor som jasmin, lavendel och rosmarin är redan så kända att de flesta kan redan deras dofter. Då kan man tjäna på att handla online där man får bästa priserna för oljorna.