Den antibakteriell spray låter dig rengöra det mesta

Du måste tvätta händerna. Coronaviruset överlever handspriten utan problem. En bra handtvål är allt du behöver. Man får inte underskatta värdet av en antibakteriell spray.

Du kan använda en bakteriedödande spray överallt. Dock måste du fortfarande tvätta händerna. Det är klart att du ska ha en bra antiseptisk tvål på handfatet.

Tänk dock på att influensa och andra bakterier och virus kan ta sig in i ditt hem på andra sätt. Plast och corona är ingen bra kombination. Om du har en smart antibakteriell spray hemma har du ett mycket bättre skydd mot smitta.

Så använder du bakteriedödande spray

Utöver handdesinfektion kan en bra bakteriedödande spray användas på andra ytor. Då dör alla virus. Dörrhandtagen har ofta många bakterier på sig.

Tänk dig att du står och gnider in dina händer med desinfektionssprit för att sedan öppna en dörr som en Corona-smittad person just har tagit i. Nu är det ett allvarligt läge. Kanske kliar du dig i ökat också.

Risken minskar med ytdesinfektion. I offentliga miljöer är det förstås handskar som gäller. I varje fall då det inte bara handlar om vanlig influensa utan en pandemi som innebär en livsrisk för många.

Handsprit mot virus eller en bra bakteriedödande spray på handtagen

Det är inte säkert att en spray med handsprit kan döda alla virus. Handspriten dödar inte alla virus. Man har visat att antibakteriell ytdesinfektion fungerar.

Bäst resultat får du med en antibakteriell spray. Du behöver inte gnida med händer och kommer åt precis överallt med sprayen. Sprayen fungerar överallt.

antibakteriell

Man vet aldrig när den bakteriedödande spray kan användas. Du kan spraya direkt på dörrhandtaget.

Det finns ingen vits med att överanvända

Personer i din närhet kan ha influensa. Det är viktigt att använda produkterna på ett sparsamt sätt. Se till att få in bra rutiner för antibakteriell handtvål och bakteriedödande spray.
Ett bra varumärke som brukar kunna leverera även i bristtider är Smittstopp, som har alla 3 produkterna man behöver. Det finns på nätet.