Det är goda nyheter att bra glukosamintabletter finns nu för tiden att beställa på internet till att hantera artros

Med stigande ålder är inte artros längre någon nödvändig konsekvens. Det är numera känt att man kan lindra symptomen av artros med glukosamin och slippa ont i leder och annat som beror på artros. Numera är inte något av apoteken de enda ställen man kan köpa bra glukosamintabletter från.

Att man ska strunta i att handla glukosamintabletter på apoteken kan synas vara en ordentlig brasklapp

Har du provat apotekens glukosamintabletter och märkt att de saknar effekt? Du är inte ensam. Tyvärr är det så att läkemedelsindustrin klassat detta kosttillskott som läkemedel och därmed givit apoteken ett monopol på denna vara.

Att detta monopol har gett skyhöga priser på en produkt som egentligen inte kostar så mycket.

glukosamin

Det har gjorts många studier på glukosaminet och man har sett att den bästa effekten kommer då man får i sig 1500 mg per dag. Detta oavsett om det rör artros knä, artros fingrar eller annan kroppsdel. Men om man köper Artrox på apoteket så får man 625 mg glukosamin per tablett.

För att öka förvirringen rekommenderar apoteken max två tabletter per dag vilket är för lite enligt alla undersökningar. Hur kan man komma runt detta problem? Ska man behöva köpa glukosaminpiller avsedda för djur? I hälsokostbutikerna finns både pulver och tabletter men kvaliten är osäker och dessutom är de avsedda för djur. Bättre lösning kan du hitta om du går online.

Om man tänker på allt vi sagt förut går det att hitta glukosamin i tablettform på internet

GlukoPlus är ett välrenommerat fabrikat från Gelest AB. Det här är glukosamin av hög kvalitet som är till för människor. Gelest AB säljer detta som kosttillskott för människor i Storbrittanien.

Som tur för oss svenskar finns glukosamin både som pulver och tabletter att handla från exempelvis allt-fraktfritt och prisad på nätet. Etiketten säger häst eller hund men innehållet är alltså samma fina glukosamin som man som människa kan ha stor användning av.

Så om du söker glukosamin till rätt pris med bäst kvalitet är detta det bästa sätttet. Dessutom så är det ju säkert att beställa från en svensk butik från nätet som håller sig till svenska regler om handel.

Här några viktiga punkter för en helhetssyn på artrosbehandling

Cirka tre veckor är den tid det tar förglukosaminet att börja verka. glukosamin till häst Så lång tid tar det innan din kropp örjar producera smörjmedel till dina leder. Efter tre veckor bör du ha fått minskade eller helt försvunna smärtor. Företagets reklam säger: Hjälp inom 3 veckor.

Trots en väl utförd glukosaminbehandling kanske man får konstatera att värken inte är helt borta. Det måsta vara en heltäckande behandling med rätt gymnastik för att få maximal effekt.

Sjukgymnaster, eller fysioterapeuter som de heter numera, kan visa lämpliga övningar som kan utföras i hemmet. Yoga kan vara ett alternativ att testa. I vissa fall fungerar en så enkel sak som en daglig promenad för att lindra eller slippa värken.

Man kanske bör ta sig lite tid och se över hela sin livsstil och kanske bli fri från värken på detta sätt. Glukosaminet kanske man måsta börja ta redan i 40årsåldern eftersom kroppen redan minskat produktionen av smörjmedel