Druvsocker ger dej ork omedelbart när man behöver det

Det är en utbredd missuppfattning att druvsocker och normalt socker kan vara samma. Faktum är att druvsocker är samma sak som glukos som även kan kallas för dextros. Den kemiska beteckningen för dextros är C6H12O6. Dextros går mycket snabbare ut I blodet är vanligt socker och ger därmed en snabbare energikick. Inför nästa träningspass prova att lite dextros för att se om du märkder någon skillnad på din energinivå.

Druvsocker skänker ett snabbt energitillskott.

dextros

Det är inte alltid man har den energi som behövs. Kanske jobba ett nattpass efter en lång dag, plugga inför ett prov eller ett träningspass, när du hellre vill slappa. Då kan det vara bra att veta att veta att druvsocker kan vara räddaren i nöden.

Det är bra att veta skillnaden mellan bukfyllnad och energikick. Ett piller eller en tablett med dextros kan vara allt som behövs för att återställa sockerbalansen.

Eventuellt ger vindruvor likadan effekt som dextros.

Om du inte hittar ditt druvsocker, ta dig raskt till en vingård och stoppa i dig vindruvor. Druvor innehåller visserligen druvsocker men jämfört med ett piller dextros väldigt utspätt. Druvsockret skapas genom fotosyntes och det är fullkomligt naturligt. Druvsocker är ett klart bättre val jämfört med att äta godis, bullar eller kakor.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Det är lite otympligt att släpa runt med en bärkasse eller väska med vindruvor när blodsockret är lågt. Prova att ta ett par tre teskedar pulver i din vattenflaska till nästa träningspass.

Alternativ till att finna druvsocker i någon butik kan vara en e-shop.

Det är inte så svårt att hitta bra druvsockerprodukter. Om du vill druvsocker köpa kan en webbutik vara din bästa leverantör. Det finns 1 kg påsar på nätet där priset är riktigt bra.

Lägg upp ett lager med flera påsar. Det här kan också vara smart att göra inför en resa då man vet att det kan behövas lite extra energi då man kanske ska ge sig ut på fysiska strapatser.