Du har möjlighet vara miljömedveten och samtidigt mixa ditt eget snus tillsammans med glycerin

Visst är smak samt arom viktiga när man tänker göra sitt eget snus, men det behövs andra viktiga ingredienser också. Det krävs bland annat glycerin för att lyckas när man blandar sitt eget snus för att förhöja smaken och ge en längre hållbarhet. glycerinet tillför en del sötma och har samtidigt en konserverande verkan.

glycerin

Kan du märka skillnad på glycerin samt glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Samma produkt, men olika namn? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Glycerinet är det gamla namnet på Glycerol.

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. Glycerin är det ämne som ger fyllighet i vin.

Glycerol är fuktbevarande och avdunstar därför inte. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Glycerolen är svagt söt och ger fyllighet och används av denna anledning ofta i viner. Glycerol används också som en tillsats till en del oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Rätt kategori av glycerinet i ditt snus så är du på den säkra sidan.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Munvatten är ett exempel på detta och här drar man nytta av bakteriehämmande egenskaper. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

När det är dags för dig att köpa glycerol ska du kontrollera priser online först

Glycerin brukar finnas på Tradera och Prisad. Länk till mera information. Varierande storlekar från små till riktigt stora hittar du på allt-fraktfritt.se och hembryggning.se. Allt-fraktfritt har förpackningar upp till 1 350 kg i 1 000 liters IBC pallcontainers.

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. När du beställt hem glycerol kanske du vill lära dig med hjälp av nätet hur du kan göra hudvårdsprodukter och inte bara snus. Den kommer också väl till pass om man vill göra roliga saker som riktigt fina såpbubblor eller egen slime. Slime eller snus, det går lika bra!