eMagento internetshop är en web-shopp utöver det ordinära

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen sveriges bäst fungerande web-shop. Den finns i gratisvariant samt saluförs – vanligtvis dyrt – av ett stort antal företag.

Magento är en open source-baserad webplattform för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den programmerades av Varien (nu Magento Incorporated) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra info. Länk till mer info följer: emagento.se

Australiens topplottos

Magento Community Release är den enda gratisversionen det finns av Magento. Men det finns åtskilliga företag i Norden som sysslar med detta.

Magento tar lång tid att lära sig men är väl värd jobbet. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda application kan ha obegränsat antal Magentobutiker på egna domänadresser.

Magento går även att koppla till olika faktureringsprogram så att fakturorna matas in automatiskt. Dessutom finns plug-in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att frakthandlingar och fraktbokning sker automatiskt och tiden går ner från timmar till 5-10 minuter.