eMagento internetshop är en webbutik utöver det vanliga

eMagento, i vanligt tal Magento, är antagligen skandinaviens bästa webbutik. Shoppen finns i gratisvariant samt saluförs – oftast dyrt – av ett avsevärt antal företag.

Magento är en open source-baserad webbapplikation för e-handel och lanserades 31 mars 2008. Den kodades av Varien (nu Magento Inc) med bistånd av programmerare från open source-communityt, men är helt ägd av Magento Inc. Magento är uppbyggd på Zend Framework det använder Entity-attribute-value (EAV) databasmodel för att lagra data files.

Magento Community Edition är den enda gratisversionen som finns av Magento. Men du hittar ett flertal firmor i Norden som arbetar med detta.

Magento tar tid att lära sig men är väl värd jobbet. Det allra bästa med Magento är att man inuti en enda installation kan ha obegränsat antal webbutiker på egna internetdomäner.

Magento går även att ansluta till olika faktureringsprogram så att fakturorna registreras automatiskt. Dessutom finns plug-in som lägger all info i TA-system – Trafik Administrerings system. Så att frakthandlingar och fraktbokning automatiseras och tiden går ner från timmar till fem-tio minuter.