För bättre hantering av dina tabletter – använd magnesiumstearat

Tabletterna blir klara direkt. Det är inte alls som tänker på att det måste finnas släppmedel i tabletter. Det kan leda till att tabletterna blir svåra att ta ur formen.

Som släppmedel kan du använda magnesiumstearat. Med detta ämne så kan man se till att tabletterna som formas inte hänger kvar på stansen som har pressats. Då är de snabbt redo för paketering och distribution.

Vad är magnesiumstearat?

Det är så enkelt som att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter. Det är nästan detsamma som en ätbar tvål med stearat och magnesium.

Om du använder Magnesiumstearat får du en blank yta på tabletterna. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och inte alltför länge maximalt 5 minuter. För lång blandningstid kan förstöra tabletten.

Magnesium stearat är vitt och löses inte upp av vatten. Det levereras som ett pulver. Ämnena är säkra att använda och används vid medicintillverkning.

Snabb och smidig produktion är ett måste

Idag så ska allting gå fort. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. Fleroperationsmaskiner kan också se till att tabletten som just har stansats kan föras vidare till räkning och packning.

Inga människor behövs längre för tillverkningen och det minskar risken för bakterier. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En tablettpress kan göra upp till 3 000 tabletter i timmen. Då har den ett stanshuvud. Andra maskiner kan ha andra produktionsvolymer. Då är det en verklig snabb tillverkning.

Inga tabletter fastnar i stansen. mikrokristallin
Det problemet slipper man om man använder magnesiumstearat.

Stansen måste kunna jobba fritt utan avbrott. Ibland kan maskinen jama, fastna, då måste hela produktionen avbrytas fram till det att felet är löst. Ibland tar maskinen skada av det.

tablett

För att produktionen ska vara snabb och smidig så måste man alltså se till att dosera klibbmedlet rätt (upp till 20% är vanligt) samt använda 0,5 – 1% släppmedel som förhindrar den här typen av problem.

Du kan köpa de båda på allt-fraktfritt.se

En välplanerad produktion är viktig

Det gäller att planera rätt. Det gäller att allt från släppmedel i tabletter till slutlig förpackning är klart då man sätter igång produktionen.

Den som är väl förberedd kan spara mycket pengar. Ett tips är att kontrollera vilket släppmedel du använder. Då blir det bäst resultat.

Men det är inte bara släppmedlet som spelar roll alla moment måste utföras noggrant.