Gör slush hemma

Vad är slush?

Slush är en kall dryck, som minsann består av just krossad is, men i trögflytande form. Denna ismassa har gräll kulör samt intensivt läskande smak – men ingen kolsyra. Man skulle kunna påstå att slush är ett mellanting mellan lemonad samt isglass.

Slush säljs i regel i bägare ute i handeln, få har insett att det faktiskt går att göra egen slush hemma. Slushen i handeln är dyr, så har man barn som älskar slush, alternativt kanske är svag för denna festliga dryck själv, så är det helt klart anbud på att faktiskt göra egen slush hemma.

På våren och sommaren när det börjar bli hett är slush särskilt poppis alldenstund få saker svalkar så bra som en mugg iskall slush.

Slush säljs med lite annorlunda namn, ofta är Ice eller Puppie ord som integreras med Slush, t ex Slush Puppie, Ice Slush alternativt Slush Ice.

Överraska med slush!

Vill du förvåna barnen med något nytt samt oväntat – fixa slush hemma! Det är inte lätt idag att komma på nya kul saker att dona med och bjussa på – det mesta är gjort, men just slush är en storfavorit bland barn samt något de inte smakar särskilt ofta. En slush är kostbar att köpa ute, ofta går ett endaste glas på 40-50 kronor och detta endast för att verksamheterna som säljer de där vet hur mycket barn älskar slushens starka färger, söta smaker och isande egenskaper. Att göra egen slush hemma kostar bara en bråkdel av de pengar man får ge för färdiga muggar med slush i affärer, varuhus och lekland.

Gör slush med glassmaskin

De flesta skapligt moderna glassmaskiner kan göra mer än blott glass, de kan i regel oxå producera sorbet, frozen yoghurt och – slush! Få känner till detta när de köper sin glassmaskin, så har du en glassmaskin hemma så är det bara att plocka fram den och prova dess förmågor att göra slush. Vad man behöver är en bra slushmix, Aromhusets Slushkoncentrat Cola är suverän! Exakt Cola brukar vara en favorit både när det gäller lemonad som glass och slush.

Ingen slushmaskin?

Om du inte har någon glass-/slushmaskin så skall du inte förtvivla, det går att göra aptitlig slush även utan, men man behöver access till en riktigt frostig frys. Genom att djupfrysa en kopp/bägare över natten (till exempel, men vilka timmar som helst går givetvis bra), så kan man lätt göra slush med en bra slushmix. Om man blandar Aromhusets slushkoncentrat Cola i enlighet med anvisningarna och sedan rör det i den djupfrysta bägaren en tag så blir det till seg, iskall slush! Alltemellanåt är saker enklare än man anar.

Aromhusets slushkoncentrat

Aromhuset är allaredan väletablerat som smakdistributör i Sverige. Det började med bordsvattenaromer samt fortsatte inom kort med aromer för såväl kaffe som vispgrädde. Inga av dessa aromer hade en endaste kalori och de fyllde snabbt ett gapande hål i marknaden.

Idag finns det oxå läskkoncentrat i Aromhusets urval – därtill nykomlingen Aromhuset Slushkoncentrat Cola. Fler klassiska slushsmaker beräknas poppa opp under Aromhuset i snar framtid, men exakt Cola är redan slushfantasternas utan tvekan mest omtyckta smak. Aromhusets slushkoncentrat kan köpas på allt-fraktfritt, precis normal smaker ur Aromhusets urval.