Just nu kan det vara slut handsprit på apoteket då kan det vara svårt att få tag på desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Fortfarande är det många som tror att desinfektionssprit är det bästa som man kan köpa. Coronaviruset klarar av handspriten utan problem.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

handsprit

På senare tid har det tagits fram tvålar som är mycket effektiva mot både bakterier och virus. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Helt enkelt är det så att man köper ett skydd som man vet inte fungerar. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Kom ihåg att tvätta händerna

För dig som bor ensam eller med en partner är det kanske inte så svårt att hålla smitta utanför dörren. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

I hem där det finns barn är det inte lika självklart. Då kan barnen komma hem med virus från skolan. Man måste vara försiktig. Barn måste lära sig att tvätta händerna genast då de kommer hem.

Byt dina kläder mer frekvent, det gäller även barnen. Det är bra om man har kläder för inomhusbruk. De har inte smittan. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Prova att använda sprayen på frukt. Coronaviruset har ingen chans. Bäst resultat nås med IONplus och Holistic.

Du kan även använda sprayen som ytdesinfektion

Handtvätt och rena ytor är a och o. Det du köper med hem kan ha viruset på sig. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Hushållets alla medlemmar måste hålla samma rutiner. Se till att du inte får slut på handtvål. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Det är också bra att ha handtvål i köket. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!