Kan jag städa med bikarbonat och bakpulver?

Bakpulver har fler fördelar än bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta lite mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det är inte allt.

Bakpulver för bakning

bikarbonat

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Ska man baka chokladkaka så kan man ju använda lite extra bakpulver för att få rätt effekt.

Bakpulver har tre ingredienser natriumbikarbonat, syra och stärkelse. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Många tror att bikarbonat och bakpulver är samma sak? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver är en utblandad form av natriumbikarbonatet. bikarbonat storpack Att städa med den rena formen ger bäst resultat.

Men du kan också få viss effekt med bakpulvret om du håller i ättika. Men bäst effekt fås med den rena formen.

Om man ska baka så är det ju originalet som gäller.

Bikarbonat är bra att ha hemma

Tänk på att natriumkarbonat och bikarbonat inte är samma saker. Du köper dem på allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

Att ha bikarbonat hemma är ju ändå bäst. Så länge du har det rena saltet som jäser så är det okej. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Det omvända gäller inte alltid.

Dessutom så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska och smidiga. Du kan till och med bleka tänderna.

Men självklart kan man ha det till annat också. Du kan klara det mesta hemma!