Med aromolja får du en bra lukt hemmavid

Utifall man önskar testa nånting nytt som skulle kunna få ditt hem att upplevas som otroligt gosigt och väldoftande så ska du inom en snar framtid faktiskt kunna utbilda dej lite mer om oljor med doft. Man kan använda aromolja på många olika sätt. Massageterapeuter använder ibland eteriska oljor för att ge massage som ett fantastiskt skönt sätt att ge aromterapi. Det är ett av många sätt att utnyttja aromolja eller doftolja som den också kallas, men den kan också smaksätta drycker.

Vilken typ av eteriska oljor och aromolja anser du luktar rätt?

Det finns oljor som kan kännas tunga, söta och sömngivande till uppiggande och fräscha. Två oljor som upplevs som fräscha av många är Mandarin- och Limeolja, medan en del anser dem vara allt för fruktiga. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

bergamott

Testa, prova olika dofter och även att kombinera två eller flera. Skaffa några doftkrus med ljus så kan du börja experimentera med olika oljor som gör dig avslappad och på gott humör. I webbutiker som allt-fraktifritt så finner man många olika dofter och det är lätt att skaffa de som man gillar bäst och är nyfiken på.

Fördelen med att använda doftkrus är att det är lätt att anpassa oljorna till olika årstider och väderlekar. Låter det inte mysigt att tända ljus, få lite värme och en god doft kulna vinterkvällar? göra egen eterisk olja En fördel med AROMOLJOR är att det är så lätt att anpassa till helt skilda miljöer,sinnesstämningar och väderlek.

Det är som sagt fritt fram att experimentera med både dofter och smak, en munspray blandad av vatten och några droppas pepparmintolja kan vara en idé. Glöm aldrig att skaka ordentligt. Du kan blanda flera olika oljor och på detta sätt skapa helt nya egna smaker.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Kanske inte så aktuellt – får vi hoppas – Om du tar lite aromolja bakom öronen och halsen vid hårkanten så skyddar du dej och de dina från löss. Den doft vi människor gillar avskyr lössen.

Du kan ge ditt morgonkaffe alternativt barnens kolsyrade vatten alldeles egna smaker.

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Om du känner för lite nya smaker på ditt kaffe eller kolsyrade vatten kommer du upptäcka en helt ny värld.

Brygg ditt kaffe som vanligt och tillsätt sedan en smak som du tror kommer att passa. Låter det skumt tycker du? Kaffe med polkagrissmak! Några av de aromoljor du borde prova är stjärnanis- pepparmint och eukaluptus. Glöm inte bort att prova en mix av flera sorter aromolja. Det kostar nästan ingenting, det går jättemånga droppar i en flaska.

Att en droppe aromolja i kaffet kan vara en ren energikick är ingen tvekan. Det måste vara en nyhet för dig att aromolja kan göra att ditt kaffe ger dig en fräsch andedräkt.

Stanna inte upp i ditt experimenterande med olika smaker och dofter, tänk på att det finns oändliga varianter. Låter smaken som någonting konstigt? Prova den i vilket fall. Var inte rädd att prova, billigaste upptäcktsfärden du kan hitta. Det är inte enbart olika oljor som är favoriter i din familj, tänk på att ni ska kunna blanda och upptäcka nya smaker.