Med askorbinsyra som är C-vitamin så mår vi mycket bättre

Du kanske inte har hört ordet askorbinsyra så ofta men du vet kanske vad C-vitamin är för något.. Dessa två saker som är samma sak krävs för att vi ska må bra. Askorbinsyra räknas som antioxidant och även organisk syra. Dock räknas det ej som samma sak som citronsyra.

Den som har koll känner till att C-vitamin har viktiga egenskaper. Framförallt har det antioxidativ effekt på andra ämnen i kroppen som kan vara skadliga. Förträffligt tillskott skänker samma fördelar som när man till exempel äter frukt såsom apelsiner och äpplen.

Det visste du ej om askorbinsyra

Mycket information om askorbinsyra finns att tillgå. Sedan 1940-talet har ordet funnits I vårt svenska språk men flertal väljer likväl att säga C-vitamin. Vår kropp behöver detta vitamin av olika skäl, och ifall vi får C-vitaminbrist så kan det bli farligt och medföra sjukdomar som skörbjugg. c vitamin Vår hud behöver askorbinsyran därför att kunna bygga upp kollagen som finns i bindväven.

Många tänker möjligen C-vitamin förkylning, men det är ej så enkelt att man kan använda sig av denna syra därför att kvickt bli av med snuva. Även om den kan ha en bra effekt så kan man ej se den som ett botemedel för förkylningar.

Mat som består av askorbinsyra bör icke värmas upp flertal gånger eftersom ämnet då bryts ner. Således bör maten ej värmas allt för många gåmger.

Askorbinsyra går att köpa för den som efter färgning önskar bleka sitt hår till normal färg igen. Det här är ofarligt och något som många har sett fina resultat från.

Man kan inte leva utan C-vitamin men det finns även faror

Den som har brist på C-vitamin riskerar åkommor. I Sverige har vi tillgång till enastående matvaror vilket innebär att skörbjugg trots allt ej är så vanligt. Men brist kan ändå medföra att man mår sämre och till att kroppen inte fungerar så bra som den borde så det är ingenting man vill riskera.

I och med att denna syra är vattenlöslig så kommer överflöd snabbt att försvinna genom urinen men man ska likväl vara försiktig med att överdriva. Exempelvis finns en risk för njursten av för mycket C-vitamin. Men då ska man komma ihåg att det rör sig om kopiösa mängder och icke om en frukt för mycket om dagen.

2006 rapporterades att askorbinsyra samt natriumbensonat kan leda till en farlig reaktion. Läsk som kombinerar dessa två ämnen bör man helst undvika. Det forskas fortfarande en hel del om C-vitamin och det tycks vara så att det som vi som barn fick veta av doktorn, det vill säga att C-vitaminet är livsviktigt, är riktigt.

c

Inhandla askorbinsyran via nätet alternativt I fysisk butik

Numera så kan man köpa askorbinsyra i helt vanliga matbutiker. I hyllan med kryddor brukar produkten finnas. Det tycks vara så att det är bäst att ta pulvret oralt och man kan se fram emot samma effekt med pulvret som man får genom en annan källa som exempelvis en frukt som är rik på C-vitaminet.