Med en blir du av med mossan snabbare

Mossan är för det mesta bara vacker att se på i skogen. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Om man köper Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo så får man ett bra ogräsmedel. Med medlet får gräset chans att leva igen. Om man bara är väl förberedd så går det lätt.

spridarramp

Så tar ejektorflaskan död på mossan

Den sprider helt enkelt ut medlet. Man kopplar den vanliga slangen till dunken som har ett handtag med vilket man kan kontrollera vattenspridningen. Detta är en av de bästa metoderna.

Du får en automatisk blandning. När man väl är redo är det bara att börja behandla.

Om man har mossa på taket så kanske Takrent passar bättre.

Om man vill så kan man använda GTI och Takrent Turbo på taket. Man får en särskild takblandning för detta. Om man ska jobba med tak får man annat att tänka på.

Man kan börja med att skrapa bort all synlig mossa. Vattnet använder man sedan för att ta bort alla lösa bitar. Det kan hända att det fastnar i hängrännan men då får man göra rent den.

Om det finns någon mossa kvar så kan man gå på med Tak GTI. Man låter det verka ett tag på taket.

Det finns en plan B också. Ha på mycket av medlet Bensaltensid eller Takrent Turbo. ejektorspridare Mossan regnar sedan bort om någon månad.

Spara alltid den tomma ejektorflaskan eller ejektordunken. Flaskan är ganska dyr och kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. 15 kg järnsulfat är billigare än Mossa GTI. Till taket kan man använda Fulstopp istälet.

Ejektorflaskor finns billigt på webben.

Köp hos allt-fraktfritt.sese finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt med gratis frakt.De har egna produkter också.

Det blir mycket billigare att beställa från tillverkaren. Det brukar betyda bättre medel dessutom. Dessutom är det så att om en ejektordunk får för lågt vattentryck blir inte blandningen tillräckligt stark. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Gör det själv eller be om hjälp

Själva iden med ejektorflaskor är att man ska kunna göra jobbet själv. Om man ska upp på taket så måste man skydda sig. Det är ju starka saker man håller på med.

Gör det själv eller ta in hjälp. Om man tar in professionell hjälp så blir det ju ännu dyrare.

Det avgörs av budgeten. Hur som helst så måste ju mossan bort.