Med magnesiumstearat lossnar tabletterna lätt

Tabletterna blir snabbt klara och ser bra ut. Självklart måste det finnas släppmedel i tabletter. Om man inte använder det blir tabletterna svåra att ta ur formen.

Ett mycket bra släppmedel är magnesiumstearat och det används flitigt vid produktion av tabletter. Då kan de tryckas ut lättare. Formen håller sig och de är redo att paketeras.

Vad är magnesiumstearat för någonting?

Det är inte konstigt att magnesiumstearat kallas för släppmedel i tabletter då det är vad det handlar om. Det rör sig faktiskt om en slags ätbar tvål som består av salt och som har två delar stearat och en del magnesium.

Med Magnesiumstearat blir ytan blank. Normal dos handlar om 0,5 till 1%. Blanda det sist och max 5 minuter. För lång blandningstid kan förstöra tabletten.

Magnesium stearat är vitt och löses inte upp av vatten. Det levereras som ett pulver som du sedan pressar tabletterna av. Självklart är det säkra ämnen.

Produktionen måste vara snabb

Det ska gå fort idag. Idag kan tillverkningen pågå utan stopp. En automatiserad process kan dessutom paketera snabbare.

Genom att automatisera tillverkningen har man också tagit bort risken för att bakterier sprids. Fel kan så klart uppstå men då kan man stoppa det och rätta till det.

En produktionsvolym på några tusen är inte ovanlig. De maskinerna har ofta en stans. Större maskiner kan ha större huvuden. Då väller det ut färdiga tabletter.

En duktig operatör känner tillverkningen och kan snabbt byta ut de delar som behövs. dragerad
I alla fall inte då man använder magnesiumstearat.

Tillverkningen har inte råd att stanna upp. Ibland händer det dock att produktionen måste stoppas och det kan ta dit att lösa problemet. Det kan skada maskinen.

dragerade

Se därför till att klibbmedlet är 20 % och att släppmedlet är 1 %.

Släppmedel och klibbmedel finns på allt-fraktfritt.se

En väl planerad produktion är a och o

Att göra tabletter kräver en god planeringsförmåga. Det gäller släppmedel i tabletter såväl som andra moment.

Om du gör på rätt sätt kan du spara mycket tid. Du kan vinna mycket på att kontrollera släppmedlet. Då blir alla nöjda.

Men du får inte slarva med något moment då kan processen gå förlorad.