Natriumkarbonat, din superkraft när du ska städa hemmet.

Vill du städa men vill undvika vissa kemikalier så är natriumkarbonat det perfekta valet. Tvättsoda och målarsoda kan också använda då SODA av olika slag kan användas vid städning.

Med natriumkarbonat blir det effekt och det är viktigt att förstå att även ett naturligt ämne kan vara starkt. På grund av detta ska du se till att skydda dig när du städar och gör rent med produkter som innehåller detta medel.

Kan du använda natriumkarbonat som du vill då?

Enligt Livsmedelsverket så är det ofarligt nog att inte begränsas. Tillsammans med bl.a. natriumvätekarbonat formar natriumkarbonat de natriumsalter som finns i SODA.

Till städning kan också bakpulver användas, utöver bakningen och där hittar man natriumvätekarbonat. Vill man ha starkare än så, så är det natriumkarbonat man behöver som finns i färdiga produkter.

äta

Det är tryggt och säkert att göra rent med målarsoda och hushållssoda.

Natriumkarbonat kan vara irriterande vilket är viktigt att ha koll på dock. Man vill se till att inte få det i munnen då det kan orsaka sveda. Man ska ha dem i städning och därför är de starkare än bakpulver, så de ska inte stoppas i munnen.

När man ska tapetsera eller måla så använder man målarsoda för att avfetta och göra rent ytan. Ska man behandla golvet så används målasoda även för att göra rent det. Tänk på att låta ytor torka ordentligt efter att du har rengjort med SODA så att tapeter och färg får fäste.

Använd natriumkarbonat som tvättsoda då du behöver mer kraft

Tvättsoda är ett magiskt medel och det beror på att den är alkalisk. Det rår t.o.m. på fett och vax! Produkter med natriumkarbonat tar även bort svåra stearinfläckar. Men om du vill natriumkarbonat köpa utan annat blandat i flaskan är det kanske inte lika enkelt.

Tvättsodan som du köper är dock gjord för att klara av tyngre rengöring då du behöver den. Eftersom det finns risk för frätskador bör du vara försiktig. När man använder det så bör man skydda sig med handskar.

Var kan du köpa tvättsoda och andra natriumkarbonatprodukter?

Det finns målarsoda där du kan köpa tvättsoda och tvärtom. Den kan hittas både online men också i butiker som säljer målarprodukter. Natriumkarbonat kan vara billigare online.

Följ produktens instruktioner för din säkerhet. Soda natriumkarbonat Svenska produkter ger kanske mer trygghet då du även får instruktionerna på svenska.