Nu är det extra viktigt med skydd mot virus hemma, därför ska du se till att ha antibakteriell tvål.

I dessa tider är det extra viktigt att tvätta händerna med antibakteriell tvål. Om du tvättar händerna med handtvål så dödas bakterier och eventuella virus. Med handtvätt skyddar vi oss mot smitta i en tid då vi inte vet hur vi bäst gör det mot ett så nytt virus som Corona. Att tvätta sig med antibakteriell tvål är ett av verktygen för att se till att du skyddar dig och din kropp.

För att ha rätt skydd hemma, vilken antibakteriell tvål ska du införskaffa?

Antiseptisk tvål och handsprit finns i behållare på sjukhusen som kan användas fritt av besökare och personal. Handtvålen du har hemma är dock av av annan sort. Smittstopp Handtvål och andra liknande är tvålar som är effektiva och som rekommenderas.

bästa

Det du absolut inte bör göra är att bara använda handsprit mot virus. Att det inte går att köpa handsprit från apoteket för att de sålt slut betyder inte att det här är bättre än vanlig bakteriedödande tvål. Välj en typ av desinfektion som fungerar väl som virusskydd

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa valet om man vill ha en bra desinfektion. Det är inte så enkelt att varje form av ytdesinfektion för händerna fungerar på likvärdigt sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. De som brukar tvätta händerna regelbundet har redan vanan inne. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

bakteriedödande

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. Många tror att man inte behöver tvätta händerna. Du kan inte undgå från att vidröra ytor inne i badrummet, då för du bakterierna vidare ut i andra rum.

Du kan inte bara tvätta händerna om du vill ha det bästa virusskydd

I början hette det att corona inte var värre än en vanlig influensa. Italien drabbades mycket hårt och har hittills haft fler dödsfall än Sverige.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Antibakteriella produkter har många användningsområden. Då får du ett komplett virusskydd.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. antibakteriell Men det här är inte helt sant. Handsprit är inte alltid en säker produkt. Det är lätt att vaggas in i en falsk trygghet gällande virusskydd.

Det handlar inte bara om att bli fri från virus. Handsprit kan torka ut din hy. Det är inget vidare. Du måste vara extra noga om du smörjer in dig ofta.

Du vet väl att vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion fungerar lika bra som antiseptisk tvål. Smittstopp och Forte handdesinfektion kan du köpa på nätet. Köp det och håll händerna rena.

Kom ihåg att du kan äta frukter och grönsaker även om du har sprayat dem med kolloidalt silver, så fort preparatet har torkat. Det betyder att du kan äta det som du annars skulle behövt slänga.

Spray för desinfektion kan användas när som helst på året. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.
Det är redan känt att handspriten faktiskt inte dödar alla virus och bakterier på ett effektivt sätt.

Däremot torkar handsprit ut huden och löser upp allt fett i porerna. Handsprit är starkt mot händerna och kan ge problem, speciellt för de som redan har torr hud och/eller problem med t.ex. psoriasis och eksem. Med bättre alternativ än handsprit kan man rengöra sina händer som t.ex. med katjoniskt vattenbaserad handdesinfektion, som inte ger dina händer besvär med tiden.

En normal handtvål är fortfarande en bra produkt för dig att ha hemma, så var inte orolig! Med en bra mängd tvål och en tid på minst en halv minut så kan du effektivt skrubba dina händer rena nog för att skydda dig. Det otroligt smittsamma viruset Corona har också visats sig hindras av det.

Finns det annat som behövs om jag använder antiseptisk tvål?

Det räcker inte med god handhygien för att klara sig från influensa och pandemi. Orsaken till varför man blir smittad beror på många saker. Fast du inte har några symtom så kan du fortfarande vara smittobärare av Coronaviruset.

Det räcker alltså inte att vara bra på att tvätta händerna utan du måste städa och rengöra ytor du vanligtvis berör. Du behöver effektiv ytdesinfektion som sörjer för att du inte får smittan på händerna igen efter att ha tvättat dem.

På vilket sätt ska du rengöra och desinficera ytorna i ditt hem?

För att få rent ytorna hemma så kan man använda rengöringsmedel som man använder med trasor. Eller varför inte spraya ytor med en antibakteriell spray? Med denna teknik så blir allt mer effektivt och mindre torsk på energi.

Med en smart bakteriedödande spray kommer du åt det mesta. Matvaror som kan vara kontaminerade kan du då spraya på. Sprayen är lätt att ta med till bl.a. arbetsplatsen vilket är viktigt om ni är fler på mindre yta.

Det ätbara kolloidala silvret kan du använda över t.ex. frukt och grönsaker för att döda eventuella virus. IONplus är ett populärt märke av en anledning, den är helt enkelt bäst.

Om du går eller åker någonstans så är det superviktigt att du skyddar dig med att ha medel med dig.

Tack vare det enkla sätt handsprit förpackas på så köps det mycket handsprit under influensatider. Det är ett missförstånd att de skulle vara lättare att bära med sig än det bättre alternativen som är alkoholfria. Se till att ha ett effektivt virusskydd med dig när du lämnar hemmet, genom att alltid ha en antibakteriell tvål.