Om du har bryggsocker hemma så kan du brygga eget öl

Det är enkelt att brygga öl hemma, allt som behövs finns redan i de flesta hem.

Kan man brygga utan bryggsocker?

Att vara förberedd är viktigt

Att brygga kräver förberedelse. Det spelar ingen roll vad man ska brygga. Om man inte vet vad man gör så kan det gå illa.

Ha ordning och reda på det du gör.

Använd bryggsocker

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men köp inte dextros i butiken. Du måste välja rätt grejor.

Sockret ger alkohol. Om man vill ha starköl så är det mer socker och jäst som gäller. För att maximera alkoholhalten så häller man i sockret sist.

Alla gillar inte sockret, många vill ha malt istället. druvsocker pris Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

Sockret kan göra ölet tunt också. För att hitta rätt formel så kan det vara klokt att börja med ett mindre kok så att man inte behöver kasta så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

bryggsocker

Handla dextros online

Köp alla ingredienser innan du börjar brygga. På webben finns allt du behöver. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

Online så kan man få tips från andra ölbryggare.