Om du har glycerin hemma så kan du göra såpbubblor

Såpbubblor gillas av alla. Med glycerin så kan du göra större bubblor än vad du kan med diskmedel.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin innehåller till exempel glycerin.

glycerol

Hur säkert är glycerol?

Glycerol är en alkohol utan färg och lukt. Vi människor innehåller också en viss mängd glycerol.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Det här är en produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och rolig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Du får till större bubblor med glycerol. glycerin billigt Allt som behövs är vatten, socker och diskmedel tillsammans med glycerin. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Att använda ramar som redskap är kul. Det här är ett verktyg som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Sedan är du redo att skapa bubblor.

Såpbubblor kan ju produceras överallt. Att göra bubblor är enkelt.

Det öppnar upp för kreativitet. Man kan också använda sig av särskilda glycerintvålar.

Är glycerin farligt?

Den som undrar detbör kolla i hemmet kring alla produkter som innehåller ämnet. Om man har en glycerolflaska så är den i sig inte farlig. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Det blir en liten explosion om man tappar det. Det bör man ju inte testa.