Rekommenderade TA-system

Vanliga TA-system

Marknadens TA-system levereras av en uppsjö olika tillverkare. Naturligtvis är det många faktorer som spelar in när man ska välja. Exempelvis är ju priset väldigt centralt, men det bör inte vara avgörande. Att uteslutande välja det billigaste alternativet kan bli dyrt för verksamheten i framtiden om det visar sig att systemet inte uppfyller vissa krav och behöver bytas ut. Välj TA-system noga efter behov är det bästa rådet som kan ges.

Memnon Networks har över 100 000 nöjda konsumenter och ett av deras främsta TA-system är Web-TA. Det finns cirka ett hundratal transportörer uppkopplade till Web-TA och listan fylls kontinuerligt på. Främst är systemet avsett till de som ofta använder sig av transportörer såsom DB Schenker, DHL, DSV eller Posten.

Fler än 15 000 konsumenter utför dagliga bokningar via tjänsten. Samtliga nya kunder blir erbjudna 30 dagar alldeles kostnadsfritt. Det ger tid åt den nya användaren stifta bekantskap systemets funktioner. Tiden fungerar också som en möjlighet att bestämma sig om tjänsten är värd att satsa fullt ut på. Memnon Networks har daglig bemannad support. Läs mer här: https://ta-program.se

Centiros är ett annat bolag på marknaden som tillhandhåller TA-system. Deras avsikt är att erbjuda marknadens bästa transportstöd. De erbjuder standardiserad rörlighet från molnet. Och det är bland annat möjligt att uträtta förändringar utan att det påverkar rådande process. Välj transportörer ur Centiros förteckning och till en fast avgift kan man lägga till nya. Den unika affärsmodellen i systemet ger användaren kontroll över kostnaderna.

Centiro kan hjälpa användaren att även addera utländska transportörer i systemet. En mycket omtyckt funktion är AT-väljaren som automatiskt väljer transportör åt användaren. Valet av transportör är baserat på varje given situation. Dessutom ger Centiros öppna arkitetur möjlighet att etablera integrationer mellan TA-systemet och användarens övriga system. Faktum är att Centiro ligger i framkant vad gäller just integrationer.

Ännu en stark leverantör på marknaden är Unifaun vars flaggskepp heter Unifaun Online. Det är ett TA-system som åtminstone granterar de vanligaste grundfunktionerna som användning av etiketter, frakthandlingar, tulldokument, sändningslistor, rapporter med mera. Flera av funktionerna kan hanteras av ett obegränsat antal användare.

Det ges chans att välja mellan Standard alternativt Plus som bägge ger åtkomst till de transportörer som användaren anser nödvändiga. Bland annat Bring, DB Schenker, DHL, DSV och Posten. En attraktiv styrka med Unifaun Online är att användaren endast betalar per sändning och behöver därför inte tänka på kostnader såsom installations- och licensavgifter och support- och uppdateringskostnader. Unifaun är generösa nog att potentiella kunder ges tillfälle att testa en demoversion av Unifaun Online. Den potentiella kunden kan då smidigare ta ställning till produkten.

De ovan nämnda leverantörerna är pålitliga och etablerade, men det finns fler på marknaden som kan vara av intresse. För att bli alldeles säker över sitt val bör man kolla upp så många alternativ som möjligt. Många potentiella kunder vill gärna kunna prova olika TA-system utan kostnad för att ges möjlighet att göra en grundläggande utvärdering.

En del vill utöver att undersöka systemets funktioner även testa användargränssnittet och stifta bekantskap med designen. Det är rentav faktorer som kan vara bestämmande i jämförelsen av två i övrigt likvärdiga TA-system.