Så tillverkar du tabletter i samma tablettmaskin

På en verkstad så är det ju självklart att man använder samma industrimaskin till flera olika projekt. Man kan inte tillämpa samma princip när det gäller tabletter, dock.

Det kan ju vara så att tabletterna blandas ihop. Även i en tablettmaskin är det viktigt att ingredienserna inte blandas samman.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Innan du börjar din tillverkning av tabletter måste du ha rena ytor. Om du ska göra någonting större kan du behöva organisera arbetet.

Kanske är det någonting du behöver som fattas? Det är viktigt att din tablettmaskin är ren från förra produktionen. Hygienen är a och o här.

Ta en ingrediens åt gången. Om du jobbar metodiskt och koncentrerat så kommer du att lyckas. Producera inte mer än en tablett i taget. Då minskar risken för att tabletterna blandas ihop.

Det är viktigt att hålla på hygienen, tvätta även de maskiner som inte använts. GMP handlar om god tillverkningssed. Det hindrar att misstag begås även om det kan kännas onödigt för den som gör det. Du kan journalföra det också.

Dessa kläder behöver du under produktionen

Kontrollera alla verktyg innan du börjar tillverka tabletter. Även människor kan ses som verktyg. Kläderna måste vara särskilt anpassade för det arbete som du ska utföra.

Linne är ett material som inte fäller. Alla som jobbar vid tablettmaskinEN måste använda korrekt klädsel. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Om du tvättar händerna ofta är det bra. Det minskar spridningen av virus.

När man är klar med en produktion så är det bra att tvätta de arbetsplagg som bars. Vid nästa produktion kan man byta kläder. Du kanske inte alltid kan tvätta. En del tvättmedel blir kvar på kläderna efter tvätt.

Du får inte glömma skyddsutrustningen. Handskarna måste vara av bra kvalitet. Då kan du vara säker på ditt skydd.

Tänk på att använda rätt skor. filmdragerad tablett
Men det är inte bara för tablettmaskinENS skull. Det finns skor som är bättre att använda än andra.

Dessa droger är känsliga

mikrokristalinsk

När det kommer till överföringen av produkter är vissa mediciner känsligare än andra. Tänk på det när du använder hormoner med levande mikroorganismer. Då måste du skydda dig.