Tablettslagning som ger tabletter som har rätt fuktighetsgrad

När du ska tillverka egna tabletter måste du tänka på tablettslagningen. Tabletterna får inte utsättas för luftfuktighet som gör att man inte kan pressa som önskat och så måste man vara mycket försiktig med hantering av innehåll.

Genom hela tillverkningsprocessen och tablettpressning så måste tabletterna skyddas från alla möjliga typer av hot. Det handlar helt enkelt om kvaliteten på tablettslagningEN.

magnesiumstearat

Höljet på tabletten bestämmer hur fuktighetsbeständig den är. Drageringen kan påverka smaken. Dessutom så måste tabletterna paketeras på ett sätt som gör att man kan lagra produkten utan oro för att den kommer att bli förstörd av fukt och smuts.

Mikrokristallinisk cellulosa är ett bra bindmedel för tabletter. Dosering upp till 20% men det finns ingen övre gräns, man testar sig fram.

Man kan använda magnesiumstearat 0,5-1 % som släppmedel. allt-fraktfritt.se säljer allt du behöver.

Så lagrar du tabletter efter tablettslagning

Det finns flera metoder. Du kan använda dig av olika steg. Den som vill veta mer kan läsa på lite extra innan. Det gör att tablettpressningEN blir så säker som möjligt.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Det är ju viktigt för lagringen. När man använder sig av ingredienser som gör det svårare för fukt att ta sig in så är det mycket bra. Då kan man sälja dem längre.

Om man vill så kan man använda höljen också. filmdragerad tablett
Tycker du att manglade produkter ser seriösa ut? Om den är krossad i förpackningen så kan den ju vara svår att få ur och att äta.

Allt det här måste man tänka på långt innan tablettslagning kan ta vid. För att tabletterna ska ha ett optimalt skydd måste ingredienserna jobba tillsammans. Du måste se till att tabletten är säker.

Vatten i tabletter som ska användas som medicin

Det är vanligt att vatten förekommer. Fria former av vatten kan reagera med annat innehåll i tabletterna. Det finns de som inte reagerar.

Majsstärkelse är ett exempel som man kan utgå ifrån. Majsstärkelse innehåller ofta över 10 % fukt. Trots det reagerar dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa mer.

Du måste utforma tabletten rätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet tränger också bort onödig fukt. Om tabletten blir torr så blir den svårare att använda.

Vid tablettpressning måste pulverblandningen vara tillräckligt stabil att kunna stans ut. Man provar sig fram. Man kan också köpa tillsatser som används för att stansa kapslar.