Vad finns det för medel mot artros och funkar artros mediciner?

Den som plötsligt varje morgon märker av tydliga bekymmer med stela leder kan ha drabbats av artros. Ifall man får det konstaterat att man har artrosen i en viss del av kroppen eller kanske på flera ställen så undrar man förstås om det finns medel mot artros som fungerar.

Det kan kännas lite tråkigt att man idag inte kan bota artros men detta betyder inte att man kommer att behöva leva med stelhet och smärta för resten av livet. Ju tidigare man kan konstatera att man har sjukdomen desto bättre. Med korrekt medicin för artros så kan man både dämpa smärta och bromsa utvecklingen av artrosen så att man åtminstone inte blir sämre.

ont i lederna glukosamin hjälper

Medel mot artros som fungerar

Om det har gått långt så kan man behöva kraftiga mediciner som ger smärtstillning och som också är antiinflammatoriska. Den här typen av medel mot artros är ingenting som man kan hålla på med hur länge som helst och det bästa är ifall man redan från start kan använda sig av säkra kosttillskott som består av ämnen som kommer att hjälpa brosktillväxten och dessutom ge lindring av smärta.

Det finns som sagt inget artros botemedel men det finns gott om naturliga läkemedel mot artros. Ett exempel på detta är glukosamin som bevisat fungerar för att smörja leder samt ge lindring. Man kan även ta glukosamin msm preparat som kombinerar svavel med glukosaminet vilket kan ge än bättre verkan. Man kan ta msm samt glukosamin var för sig, tillsammans.

I korthet kan man då säga att msm kraftigt minskar förslitningen, lindra värk och bygger upp lederna. Glukosaminet, som med ålder tillverkas i för liten mängd av kroppen, omvandlas (efter 3 veckor, det är därför det står “verkar inom 3 veckor” i reklamen) till ledsmörjvätskan hyalonsyra. När ledvätskan är på plats och det inte längre är brist på ledvätska slutar det göra ont, eller i var fall minskar atrosvärken.

Rätt dosering och tålamod

Har man ont i kroppen så kan det vara besvärligt att ha tålamod och den omedelbara lättnaden som man får med tyngre droger kanske lockar. Men det är angeläget att tänka långsiktigt. Idag så drabbas både unga och gamla av artrosen i olika kroppsdelar och det är betydelsefullt att man får en behandling av artros som är långsiktig och säker. Både msm är ämnen som skall och måste finnas i kroppen, det är endast för lite vid hård påfrestning, träning eller pga. ålder eller kost.

Med naturliga medel mot artros så skadar man inte kroppen men här gäller det att ha tålamod. Tar man glukosamin tabletter så “ska” det ta många veckor före man ser resultat och då kanske man får intrycket av att medicinen inte fungerar. Det är för lite ledvätska och processen tills glukosamin omvandlats till hyaluronsyra tar ca 3 veckor

Det gäller att erinra att man inte helt kan bota artros och följaktligen så kanske man ständigt kommer att känna viss stelhet och ibland smärta. För att kosttillskotten ska få större verkan så kan man upprusta kroppen med träning och också se över hur man belastar de leder som har drabbats av ledsvikten. När andra muskelgrupper kan gå in och stötta så blir påfrestningen på den utsatta leden mindre och det är även ett bra sätt att vårda artrosen på.

Glukosamin såldes förr som atros kosttillskott samt naturläkemedel men är idag registrerat som atros läkemedel och har hamnat på apotek till enorma priser. Flertal handlar därför Glukosamin för djur. Vad man inte vet är att för dessa produkter gäller andra stadgar under Jordbruksverket.

Det finns ett undantag, Gelest glukosamin för djur tillverkas under full livsmedelskontroll i kontrollerade livsmedelslokaler av utbildad livsmedelspersonal. Glukosaminet är både food grade och pharma grade, tillverkat och packat med livsmedelskontroll och Egenkontroll under tillsyn av myndigheten i Svedala. Av den enkla anledningen att samma vara säljs i England, Tyskland samt andra EU-länder som kosttillskott för människor. Endast etiketten skiljer. ledbrosk.

Ultimata artros medicinen

Eftersom att det finns lite skilda preparat samt medel mot artros så kan det löna sig att testa sig fram. Kombinationer kan även vara smarta men kom ihåg att ge det alltid som krävs därför att verkligen utvärdera ifall en viss artros medicin fungerar eller inte. Tillsammans med strandnypon samt musselolja så är glukosamin ett givande medel mot artros.