Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Det är svårt att komma undan det nya viruset. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Sjukvårdssystemet jobbar på högvarv just nu. Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

bakterier

Handdesinfektion handsprit mot virus är inte det enda sättet

Du kan använda tvål hemma istället. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Handspriten dödar visserligen bakterier men inte alla bakterier. Influensavirus överlever handspriten.

antibakteriell

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Blir man därefter också coronasmittad kan man vara riktigt illa ute. Många har börjat köpa hem Forte eller Smittstopp.

En antibakteriell tvål vinner över handsprit mot virus. Tvätta händerna med tvål i minst 20 sekunder så har du ett bra skydd.

Det är enkelt att desinficera ytor

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Arbeta in bra rutiner för din handdesinfektion. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Gör det hela tiden. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Tvätta händerna noga varje dag. alcogel Tvätta handtagen lika noga. Det vinner du ingenting på.

Med en antibakteriell spray som är bakteriedödande kan du se till att handtag som du använder dagligen blir rena. Använd sprayen där du tycker att det passar.

En bakteriedödande spray kan användas på flera ytor. Så förhindrar du att smittan sprids. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Tips på hur du sköter din handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Då behöver du inte använda dig av handsprit virus. Komplettera gärna med en vattenbaserad handdesinfektion också.