Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har otaliga användningsområden och tack vare att den är fullkomligt fri från kalorier blir den kvickt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Smak och färgsättare för vispgrädde: gul banan

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till kulören är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är minsann roliga och upplyftande frukter på alla sätt och vis. Aromhusets gräddarom med smak av banan är sannerligen intet undantag. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten distinkt smak från banan utan att kännas syntetisk och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan eller som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns hotande risk att man råkar lapa i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det medför självklart ingenting för var flaska gräddarom räcker till hela 2 liter grädde. Det blir många tårtor, det. Klicka här för.

Givetvis äger gräddaromerna fler användningsområden än bara till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en ny favorit till just detta syfte. Det blir betydligt lättare att få barnen att förtära hälsomedveten, naturlig yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak från banan.

En flaska gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver cirka 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha aningen mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till lite egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Samtliga är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller användbarhet.

Vill man producera hemmagjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går även att förena för att få till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med aningen mer exotisk smak och riktigt dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna en aning så kan man få fram alla lika färger man önskar, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att testa Aromhusets nykomling Banan så köper man dem smidigast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett medföljer och underlättar när man önskar mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

Eftersom att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller Stevia kan man själv göra fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet.