Blii form med GI föda recept

Letar du ett fason att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI födoämnen kosten vara den korrekta vägen för dig.

GI i GI föda står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man använder för att se hur snabbt kroppsfunktionerna bryter ned kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man innehar, desto snabbare bryts maten minska. GI födoämnen är ett sätt att gå dra ned kilon samt äta hälsosammare.

Det finns flertal recept man kan följa genom online för annorlunda GI maträtter, beroende på det man diggar. Det är bara att bevista de portaler som offererar annorlunda recept och börja välja.

Flera utav de recept som är att få nuförtiden genom internet nyttjar också grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flera nyttjar i sina rätter eller semlor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man har grädde med en fetthalt som är under 40 %, ska man homogenisera den så att den ej skall skikta sig. Men är fetthalten är över 40 % har dess fettdroppar kapaciteten att anknyta luft till en fast skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % heter därför vispgrädde.

Det är flera annorlunda fason att anordna vispad grädde. Bland annat är följande två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. kokkonst av GI föda:

Vanlig handvisp

Att använda sig utav en vanlig handvisp när man vill inneha vispad grädde är något som flertal väljer. Man kan finna handvispar i samtliga sorters former, kulörer samt stoff som plast eller metall. Men tyvärr resulterar en handvisp ofta i att den som blandar får smärta i armen.

Ström visp

Sedan är det även valet av en elvisp som de mesta hem i Sverige redan innehar. Man kan lätt köpa denna alster genom en vanlig elektronik affär.

Men den produkt som rekommenderas av flera när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt användbar och verkningsfull, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon består av en burk, handtag samt en patron. Patronerna har lustgas som tillverkar grädden luftig. När man önskar göra en flink vispad grädde för något man kanske bakar eller lagar, så är det bara att fylla behållaren med grädde och gänga på en utav dina lustgaspatroner.
Därnäst är grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden anländer att vara luftig, absolut som man alltid önskar att den ska vara, när det är väl vispad, perfekt för GI föda alternativt bakverk.

En gräddsifon kan man anskaffa via allehanda portaler på internet och dem brukar inte kosta så mycket. Samt med produkten är även flertal positiva egenskaper inkluderat, som att den är liten samt tar föga plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan lagra din grädde absolut som den ska vara i behållaren. Detta är genomförbart tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som stå sig din grädde fräsch, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning utav fetter.

Bereda din GI föda hemma och begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, fluffig grädde.