Dekorera tårtan med banangrädde!

De framgångsrika vispgräddearomerna från Gert Strands succéprodukter under varumärket Aromhuset välkomnar nu smaken Banan till sortimentet. Gräddarom med smak från banan har många användningsområden och eftersom den är fullständigt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi alla. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande böjd. Bananer är synnerligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa uppvärmd grädde
Aromhusets gräddarom med smak från banan är minsann intet särfall. Denna smaksättare skänker grädden eller yoghurten tydlig smak från banan utan att kännas konstgjord och dessutom färgar den grädden klart gul.

Banangrädde är superb att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande god och det finns överhängande risk att man råkar slicka i sig en aning för mycket av den smaksatta grädden före den hamnar på tårtan. Det medför självklart inget för varje flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir en del tårtor, det.

Så klart äger gräddaromerna ytterligare användningsområden än bara till grädde. Många älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan uppskattas bli en ny favorit till just detta ändamål. Det blir mycket lättare att få barnen att förtära nyttig, naturell yoghurt I frånvaro av konstiga tillsatser om den har gul kulör och smak av banan.

En pava gräddarom innehåller 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver ungefär 1,5 ml arom för bästa verkan. Man kan ta mindre om man vill ha lite mildare smak och ljusare kulör, det avgör man själv, överdosering kan emellertid medföra en aning främmande eftersmak.

Sortimentet från gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir alldeles grön i färgen. Alla är oerhört smakrika men jordgubbe och banan delar troligen ändå första position vad gäller nytta.

Vill man göra hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- samt färgsättare. De går också att kombinera för att erhålla till exempel glass med arom av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en kategori för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dynamisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya kulörer så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, samt brun. Om man därtill blandar smakerna en aning så är det möjligt att få fram alla lika kulörer man vill, som lila och orange. Smakerna blir lite mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att prova Aromhusets nykomling Banan så köper man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En mindre doseringspipett följer med och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler människor blir kolhydratmedvetna så letar de efter alternativ till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i handeln. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att addera en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart bidrag i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.