Gräddpatroner har dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner samt finns i de gräddpatroner som säljs till varje sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid eller alias lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen cirka ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel av flertal, det var ett sätt att roa sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man använda dikväveoxid till medicinska ändamål, en av den första registrerade användningen utav lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som nyttjade det för att sedera sin smärta från att få en visdomstand utdragen. Efter Horace började allt fler tandläkare att begagna metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Numera används dikväveoxid i patroner som är ett drivmedel till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva lätt och perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har existerat länge ute på marknaden, men den första varianten utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat mineralvatten i flaskor. Numera är bubbelvatten i flaskor överallt i annorlunda affärer, tack vare detta är de mindre populära nu, men det säljs fortfarande produkter som Sodastreamers för de som önskar att fixa bubbelvatten i hemmet när de känner för det.

Men bland de sifoner som är på marknaden nu är gräddsifoner bland de populäraste och nyttjas runt om i olika restauranger och konditorier. Att använda en gräddsifon hjälper en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till allehanda kokkonst och tårtor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som har bestämt sej för att köpa en. Totalt enkelt utgör en gräddsifon utav en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man köpt i en av flertal mataffärer som finns att få, är det blott att fylla sin behållare med grädde. Därefter tar man en utav de lustgaspatroner man innehar och skruvar den på sifonen. Man kan köpa lustgas patroner via webben. När detta är avklarat är det bara att pressa handtaget och låta grädden anlända ut från behållare och blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden samt förvandlas till en lätt skum form.

Förutom att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, kommer denna alster även med flera övriga positiva egenskaper som att den kan enkelt förvara grädden man innehar just vispat. Detta är unikt tack vare att de övriga val när man vill vispa grädde, som valet av en elvisp ej kommer att förvara vispgrädden man exakt fixat. Utan det handlar mestadels att man innehar kvar grädde sedan ha t. ex. gjort GI mat och lägger det i en skål där den allmänt anländer att torka alternativt bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna behållare samt håller den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion utav fetter som härrör vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som har en fetthalt som ökar över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % ska den homogeniseras. Homogenisering är erforderligt för att grädden ej skall skikta sej.

Grädde blir lätt samt beredd för bruk direkt med assistans utav en gräddsifon och patroner fyllda med dikväveoxid.