Gräddsifonen kan man använda till så mycket mer än dekorationer med grädde

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner och gräddpatroner finns till bra priser på https://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara besvärligt att avstå att göra vackra efterrätter. Det här är ett redskap som man får en så stor användning av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli mullig på nolltid och den kan också skumma och tjockna till såser så att man får bedårande servering.

lustgas

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan alternativt möjligen på fruktfatet så är det ju viktigt att man får en bedårande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man eventuellt använder sig av smaksatt grädde alternativt så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så fungerar en gräddsifon perfekt och skänker det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste ingalunda hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och därefter få till kunnig servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på restaurang! sifon patron. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den precision som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka eller på ett fat på ett sätt som gör att det faktiskt ser proffsigt ut.

Om man serverar plättar eller pannkakor så kan man vara grundlig med att det inte blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man möjligtvis dessutom har färgsatt för att få ännu mer effekt. Detta kan vara bra då man kanhända håller en diet alternativt då man inte vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att jobba i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon ofta fram och det gäller att se till att den jämt är laddad med lustgas så att man kan spraya och fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan använda sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Detta är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju också på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det icke blir så farligt att inhalera gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver ej inhalera mycket för att få sig en skrattattack av detta.

Ifall man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ofta inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det således att man sätter upp tydliga stadgar för hur husets gräddsifon ska användas. Det vore ju träligt att finna sifonen med tomma patroner.