Känner du igen Pommac-smaken?

Blindtester av läsk är kul. Det passar extra bra om du vill fira något. Ta fram läskmaskinen och gör Pommac-läsk. Pommac, Champis och tuttifrutti det smakar ju ganska lika.

bubbelvatten

Du kanske aldrig har smakat det på riktigt? Men spelar det någon roll? Om det går att dricka så är det väl lugnt?

Pommac är en smak med svenska anor

Många kan peka ut Pommac i blindtest. Det här är en smak, och en doft, som är lätt att känna igen. Men du måste inte köpa Pommacen som läsk på flaska i butiken för att få smaken.

Du kan lika gärna köpa läskkoncentrat och använda för att göra egen läsk. Om du vill köpa champis hos allt-fraktfritt.se så ska du leta efter Fruktis.Tillverkare är som vanligt Aromhuset.

Du väljer själv om du vill göra Pommac eller Champis. Det här är helt upp till dig. När du använder dig av koncentrat så kan du vara innovativ och blanda som du vill. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Välj också hur mycket kolsyra du vill ha.

Det företag som kan detta bäst och gör de överlägset bästa produkterna är Aromhuset. De vet vad de gör, de har nämligen jobbat i branschen i 30 år. Andra större företag som AGA kan inte konkurrera på lika villkor då butikerna pressar priserna.

Vikingsoda gjorde en kupp. De valde att konkurrera med Aromhuset. När de fått upp försäljningen snålade dem på råvarorna.

Aromhusets läskkoncentrat skalar ned på sockret när de utvecklar produkter. Blanda koncentratet enligt 1 + 7. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Det ger mycket smak

Det bubbelvatten du kan göra hemma är mycket godare än det i butiken. Mindre socker, helt enkelt. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

Aromhusets koncentrat smakar ännu mer. Till att börja med struntar man i att tillsätta 80 % av det socker som andra tillverkare gör. Sedan tillsätts kostfiber.

Det ger samma effekt som gör att frukt är nyttigt medan juice är en onyttig sockerbomblösning med smak. Frukten innehåller ju kostfibrer.

När du har en läskmaskin som till exempel en Sodastream så får du många val. Då kan du tillverka egna varianter av klassiska smaker som Pommac. Det kan vara kul att testa.

Sverige har varit ett föregångsland inom läsk. När resten av världen hade 4-5 smaker så hade vi i Sverige 30 smaker. Vi är fortfarande med i toppen. Men utländska företag köper upp fler av våra svenska bryggerier.

Kombinationen päron och citron ger sockerdricka. Du kanske känner till att Saturnus var tidigt ute? Aromhuset använder smaken idag.

Pommac och Champis är konkurrenter. Båda är en typ av fruktchampagne. Champagne är faktiskt också ett vindistrikt. Champis heter Fruktis som koncentrat.

En riktig fruktsoda ska både smaka och lukt lime och citron. Det är möjligt att Pripps hade den mest uppskattade smaken. Merri spelar inte ens i samma liga.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola har gjort cola världskänt. Men vissa menar att Cuba Cola smakar mer.

Grape Tonic är ytterligare ett svenskt varumärke av rang. Från början såldes läsk endast på apoteket. Vi kan tacka Pripps för mycket.

Det är enkelt att göra egna blindtester hemma

Sprid ordet om blindtest och bjud in dem som vill vara med. De får täcka för ögonen. Du talar om att du kommer att bjuda på tre olika drickor. Säg läskens namn.

Det blir roligast om smakerna är lika. Häll upp tre glas så får alla smaka. Efter att ha smakat lite så får personen säga vad han eller hon tror att det är.

Berätta resultatet av testet när alla svarat. Pommac kommer vara en av de läskfabrikat som flest svarar rätt på. Låt alla som vill vara med. beställa läsk Den som vinner kan få en hel flaska av hemmagjord läsk.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det kommer att bli både kul och gott.