Rengöring och desinfektion av valphage

Oavsett om man köpt en använd valphage i behov av en bra rengöring, alternativt det är dags att rengöra din nyinköpta så blir det ett fall utav av skrubbning, men modernare valphagar är oftast väldigt enkelt att rengöra och desinficera.

Vi får antagligen hoppas att du köpt en valphage med kraftigt plastgolv och ingenting annat eftersom de är lättare att hålla fräscha samt desinficera.

Att feja dessa är mycket enkel – plocka ut alla leksaker samt övriga lösa grejer, dammsug ut matrester samt tidningsbitar eller om man nyttjat strö och glöm ej att dammsuga på kanterna.

Torka golvskivan med en våt svamp alternativt några våtservetter baby.

Skaka ut, eller dammsug, tvätta och byt sängkläder.

En eller två gånger i veckan är allt som krävs för en väluppfostrad hundvalp, som fungerar bra med sin potträning. mer info: valphagar.se.

Man skall rensa ut kiss och bajs dagligen från lådan samt kassera det.

När man använder pudra av en god kvalitet [läs om potträning i separat inlägg för mer information] kan du bara rensa ut hela innehållet en gång var 10-14 dagar – en del avhängig på storleken på valpen och lådan.

Absolut om man nyttjar ark under träningen alternativt annat stoff, behöver man tömma dessa dagligen eller flera gånger om dagen, om det krävs.

Om du har inhandlat en begagnad valphage där den förutvarande ägarens puppy alternativt valpar har satt tassavtryck med torkat bajs så ska den rengöras samt om vädret medger, innan du bär in den tvätta utav den med assistans av en trädgårdsslang.

En bäst spolning får vanligtvis dän den värsta smutsen, spraya med en lösning av blekmedel och diskmedel om det är en rostskyddad valphage eljest begagnad blott tvättmedel om det är en tygklädd hage.

Låt skummet sitta och avvika i en del samt vid behov ta en svamp alternativt skurborste till hjälp.

Skölj av ordentligt, vänd upp och dra ned på valphagen för att dropptorka.

På en tygklädd inhägnad antagligen man vill använda ett desinfektionsmedel, spruta med Lysol aerosol, som vanligtvis inte bleker och förstör tyget.

Klart!

Tar allt som allt 5 minuter, kanske 10 minuter för en riktigt besudlad.

Om det är genomförbart låt allt lufttorka i solen under en timma eller så – solljus är en naturlig bakterie / smittämnen mördare samt de doftar bra efteråt och är beredd att begagnas så inom kort det är torrt.

För att vara säker ska man behandla alla begagnade lekhagar alternativt en som innehar förvarats eller inte används på ett tag med mer djupgående rengöring samt desinfektionsmedel.

Man önskar ej exponera din nya lilla valp för okända bakterier, mikroorganismer eller övervintrande insekter och spindlar.

Jag föreslår att du gör en grundlig rengöring som rutin minst en gång varannan var tredje vecka, ehuru valpen funkar gör bäst med potträning och stå sig sin plats ganska fläckfri.

Detta kommer att försäkra dej bland annat att du ej får mögel bekymmer som utvecklas alternativt bakterier byggs upp därför vattenspill, tappade foderbitar, födoämnen eller skräp som hamnar i skrymslen samt vrår.

Fördel att det stå sig din valphage att dofta bra det tittar på fint samt fräscht ut.

Vi köper ej våra valphagar begagnade utan innehar hittat jättebra och mycket flexibla till bäst pris dessutom på www.allt-fraktfritt.com