Gå ner kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel är en krydda som använts som både smaksättare och inom naturmedicin i årtusenden, och nu börjar vetenskapen få fram klara bevis på hur effektivt vietnamesisk kanel är för viktnedgång. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening precisera varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är relativt invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för många. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den ultimata

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det relativt rejäl. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barnsben, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda äger är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i lukt och smak som i kulör och densitet, man kan mäta upp mycket mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma likadan smak som man får med normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill i själva verket gå ner i fettmassa, att äga muskelmassa är endast bra så det finns ingen orsak till att vilja göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att accelerera förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydande funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därmed utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som vill gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått otvetydigt goda utfall av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått sänka sin dagliga insulindos (i konsultation med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer med tanke på att de i stort sett alltid är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortskrida att framställa för mycket insulin, fastän ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, det kan försvåra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till stor hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos utan någon större bantning protein
möda.

En flexibel krydda

Kanel är gott i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Köp Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.