Atkinsmetodens många fördelar

Det är ingen hemlighet att Atkinsdieten är en av världens mest populära dieter. Det beror givetvis på att bantare har uppmärksammat dietens otaliga fördelar.

En av Atkinsmetodens främsta styrka som många har som skäl att över huvud taget påbörja den kolhydratfattiga dieten – är att man får möjlighet att äta hur mycket som helst av den tillåtna kosten utan att behöva tänka på att vara hungrig. Tänk dig en diet som innebär att du kan äta dig riktigt mätt och på samma gång gå ner i vikt. Det är sannerligen en drömdiet för de som letar efter en passande procedur för att rasa i vikt. Atkinsbantarna minskar i huvudsak oerhört mycket i vikt och får lägre blodfetter. Bra tips här

Ur ett långsiktigt perspektiv är det många Atkinsbantare som beskriver att det är enkelt att vara dieten trogen just på grund av att den är så pass tillåtande för varierande kost. Inom Atkinsmetoden behöver man aldrig minska kost som har hög fetthalt vilket innebär att flera populära livsmedel blir tillåtna såsom exempelvis kött, grädde samt ost. Att mycket inom Atkinsdieten är tillåten kost medför att det blir lättare att skifta kosten. På så vis blir det så klart svårare att fuska och inta föda som inte är tillåten.

För människor som tränar mycket är Atkinsmetoden speciellt bra lämpad. En lågkolhydratkost leder nämligen till en reducerad förlust av muskelmassa. Det till skillnad från till exempel en lågfettdiet som innebär att mer muskelmassa försvinner i tempo med viktnedgång. Det faktum att Atkinsdieten innebär att man inte tvingas gå hungrig leder till att den som tränar känner sig piggare, mer motiverad, och upplever i allmänhet ett större energipåslag.

Det är självfallet faktorer som också påverkar sömnen. Goda förutsättningar för träning är i längden mycket gynnsamt för sömnen. Utmattning i kombination med avsaknad av hunger genererar balanserade sömnvanor. Övriga dieter som inte tillåter bantaren att äta sig mätt har istället negativa effekter på sömnen och människors rutiner samt dagliga rytm överlag.

Det har blivit känt inom vetenskapen att en lågkolhydratkost medför förbättrad insulinkänsligheten, ett minskat blodtryck samt minskade insulinnivåer i blodet. Därjämte pekar forskning på att lågkolhydratkost ökar nivåerna av det goda kolesterolet, stabiliserar blodsockret samt förbättrar triglyceridvärdet.

Atkinsdieten har enligt flertal forskarrön blivit godkänt som ett effektivt alternativ i förhållande till klassisk bantning. Dessa slutsatser har kommit att få inflytande på annorlunda sorters behandling av patienter som har övervikt. I flera fall har dessutom Atkinsdieten varit en eftersträvansvärd diet av patienterna själva.

Den som vill känna till mer om Atkinsdieten kan enkelt finna massvis av information på grund av dietens omåttliga populäritet. Det finns en enorm mängd böcker att tillgå för den som är intresserad. Därtill har det fullkomligt exploderat med tips och råd på diverse webbplatser och bloggar.